Την έκδοση 46χρονου για εμπλοκή σε κύκλωμα ηρωίνης ζητούν οι διωκτικές Αρχές των ΗΠΑ

Καταζητούμενος στις ΗΠΑ για συμμετοχή σε κύκλωμα εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, βάσει διεθνούς εντάλματος. Πρόκειται για 46χρονο από το Μπαχρέιν ο οποίος κρατείται από τον περασμένο Μάρτιο και για την έκδοσή του θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Οι αμερικανικές Αρχές φαίνεται να είχαν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα σχεδίαζε να εισάγει στις ΗΠΑ έναν τόνο ηρωίνη, με αφετηρία τη Νότια Αφρική και την Μοζαμβίκη. Η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών παρακολουθούσε τη φερόμενη δράση του 46χρονου, ενώ πράκτορες της συγκεκριμένης Υπηρεσίας εμφανίστηκαν ως υποτιθέμενα μέλη του κυκλώματος και συναντήθηκαν δύο φορές μαζί του, αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα και πέντε μήνες αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Στη δεύτερη συνάντηση συνελήφθη τελικά από τις ελληνικές αρχές σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος. Ο ίδιος αρνείται τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι εμφανίστηκε στις συναντήσεις ως διερμηνέας.

Κατά την δημόσια διαδικασία που έγινε ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποφανθεί για την έκδοσή του ή μη στις ΗΠΑ, ο 46χρονος επανέλαβε τον παραπάνω ισχυρισμό. Δήλωσε δε, ότι εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία στο Μπαχρέιν κι ότι «παγιδεύτηκε», ενώ δια του συνηγόρου του υποστήριξε ότι τα αμερικανικά διωκτικά έγγραφα είναι ελλιπή.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αμερικανικό αίτημα. Το Δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για την επόμενη εβδομάδα οπότε θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πάρτι της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία – Σε καλοκαιρινές διακοπές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κρατούμενος για ληστείες απέδρασε από το νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ