Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας: Ένα βήμα πριν το «όχι» ο Παναγιώτης Νίκας

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πλέον στραμμένο το ενδιαφέρον, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του μεγάλου αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας, καθώς αναμένεται τις επόμενες μέρες το θέμα να τεθεί στην ημερήσια διάταξη.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, σχεδόν όλες οι παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων θα ψηφίσουν «όχι» στη ΜΠΕ, ακολουθώντας τη θέση των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας, όπως αυτή αποτυπώθηκε την περασμένη Παρασκευή (20 υπέρ – 21 κατά).

Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι ότι σύμφωνα με διαρροές την ΜΠΕ δεν θα την ψηφίσει ούτε η παράταξη της πλειοψηφίας, η παράταξη του Παναγιώτη Νίκα!

Αν και εφόσον τελικά η πληροφορία επιβεβαιωθεί και ο κ. Νίκας δεν ψηφίσει το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας τότε θα τεθούν μια σειρά από νέα δεδομένα, τα οποία θα σχετίζονται και με το έργο, αλλά θα διαμορφώνουν και νέες συνθήκες στο πεδίο της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης.

Η επόμενη μέρα στο δήμο

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η επόμενη μέρα στο δήμο Καλαμάτας. Η Δευτέρα αναμένεται να είναι μια σημαντική ημέρα, δεδομένου ότι είναι βέβαιο οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Εκείνο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η στάση που θα τηρήσει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος δεν θέλει ούτε να συζητά το ενδεχόμενο να χαθεί το έργο και είναι βέβαιο ότι με αυτή τη θέση θα προσέλθει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος Καλαμάτας δηλώνει ότι ποτέ δεν είπε όχι σε αναγκαίες αλλαγές και υπογραμμίζει ότι και η παράταξή του θέτει κόκκινα σημεία.

«Το γεγονός ότι ζητάμε κάτι καλύτερο δεν πρέπει να γίνει αφορμή για να χαθεί το έργο. Θα ήταν εγκληματικό να αφήσουμε την Καλαμάτα χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση. Όσοι έζησαν τις πλημμύρες του 2016 καταλαβαίνουν απολύτως το διακύβευμα», σημειώνουν στελέχη της παράταξης του κ. Βασιλόπουλου, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις αντιπολιτεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας θα επανέλθει δημόσια στο θέμα του αντιπλημμυρικού με δηλώσεις του.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Στις τάξεις των αντιπολιτεύσεων επικρατεί, όπως είναι φυσικό, ικανοποίηση, καθώς θεωρούν ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο κερδήθηκε μια μάχη ουσίας, η οποία έχει σχέση με το έργο, αλλά και μια πολιτική, απέναντι στη δημοτική αρχή.

Πλέον, εκείνο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως θα τοποθετηθούν οι αντιπολιτεύσεις στη σφοδρή κριτική που δέχονται από τον δήμαρχο Καλαμάτας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρατάξεις αναμένεται να τοποθετηθούν δια επίσημων ανακοινώσεων. Μένει να απαντηθεί αν τα ανακοινωθέντα θα είναι κοινά ή αν κάθε παράταξη θα κληθεί να εκφράσει τις θέσεις μόνη της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη μέρα στο δήμο Καλαμάτας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και σε σχέση με την κρίσιμη ψήφο του προέδρου της κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα, η οποία έχει συζητηθεί έντονα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε εξέλιξη παρεμβάσεις για ζητήματα καθημερινότητας σε χωριά του δήμου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

10 χρόνια Navarino Challenge: Η κορυφαία γιορτή αθλητικού τουρισμού σε περιμένει με νέες δράσεις!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης