Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας: Ένα βήμα πριν το «όχι» ο Παναγιώτης Νίκας

//

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πλέον στραμμένο το ενδιαφέρον, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του μεγάλου αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας, καθώς αναμένεται τις επόμενες μέρες το θέμα να τεθεί στην ημερήσια διάταξη.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, σχεδόν όλες οι παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων θα ψηφίσουν «όχι» στη ΜΠΕ, ακολουθώντας τη θέση των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας, όπως αυτή αποτυπώθηκε την περασμένη Παρασκευή (20 υπέρ – 21 κατά).

Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι ότι σύμφωνα με διαρροές την ΜΠΕ δεν θα την ψηφίσει ούτε η παράταξη της πλειοψηφίας, η παράταξη του Παναγιώτη Νίκα!

Αν και εφόσον τελικά η πληροφορία επιβεβαιωθεί και ο κ. Νίκας δεν ψηφίσει το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας τότε θα τεθούν μια σειρά από νέα δεδομένα, τα οποία θα σχετίζονται και με το έργο, αλλά θα διαμορφώνουν και νέες συνθήκες στο πεδίο της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης.

Η επόμενη μέρα στο δήμο

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η επόμενη μέρα στο δήμο Καλαμάτας. Η Δευτέρα αναμένεται να είναι μια σημαντική ημέρα, δεδομένου ότι είναι βέβαιο οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Εκείνο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η στάση που θα τηρήσει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος δεν θέλει ούτε να συζητά το ενδεχόμενο να χαθεί το έργο και είναι βέβαιο ότι με αυτή τη θέση θα προσέλθει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος Καλαμάτας δηλώνει ότι ποτέ δεν είπε όχι σε αναγκαίες αλλαγές και υπογραμμίζει ότι και η παράταξή του θέτει κόκκινα σημεία.

«Το γεγονός ότι ζητάμε κάτι καλύτερο δεν πρέπει να γίνει αφορμή για να χαθεί το έργο. Θα ήταν εγκληματικό να αφήσουμε την Καλαμάτα χωρίς αντιπλημμυρική θωράκιση. Όσοι έζησαν τις πλημμύρες του 2016 καταλαβαίνουν απολύτως το διακύβευμα», σημειώνουν στελέχη της παράταξης του κ. Βασιλόπουλου, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις αντιπολιτεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας θα επανέλθει δημόσια στο θέμα του αντιπλημμυρικού με δηλώσεις του.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Στις τάξεις των αντιπολιτεύσεων επικρατεί, όπως είναι φυσικό, ικανοποίηση, καθώς θεωρούν ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο κερδήθηκε μια μάχη ουσίας, η οποία έχει σχέση με το έργο, αλλά και μια πολιτική, απέναντι στη δημοτική αρχή.

Πλέον, εκείνο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως θα τοποθετηθούν οι αντιπολιτεύσεις στη σφοδρή κριτική που δέχονται από τον δήμαρχο Καλαμάτας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρατάξεις αναμένεται να τοποθετηθούν δια επίσημων ανακοινώσεων. Μένει να απαντηθεί αν τα ανακοινωθέντα θα είναι κοινά ή αν κάθε παράταξη θα κληθεί να εκφράσει τις θέσεις μόνη της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη μέρα στο δήμο Καλαμάτας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και σε σχέση με την κρίσιμη ψήφο του προέδρου της κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα, η οποία έχει συζητηθεί έντονα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε εξέλιξη παρεμβάσεις για ζητήματα καθημερινότητας σε χωριά του δήμου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

10 χρόνια Navarino Challenge: Η κορυφαία γιορτή αθλητικού τουρισμού σε περιμένει με νέες δράσεις!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυνική ομολογία από την περιφέρεια Πελοποννήσου: Η δομή της Κιβωτού της Καλαμάτας δεν έχει άδεια λειτουργίας – Τσιμουδιά για την έλλειψη Κοινωνικού Συμβούλου και ελέγχου

Με απόλυτη …φυσικότητα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, παραδέχθηκε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι