«Εν βρασμώ» o δήμος Καλαμάτας: Ο κοινός βηματισμός των αντιπολιτεύσεων, ο παράγοντας Κουτσούλης και η …δυσκολία του Νίκα

Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα στο δήμο Καλαμάτας, δεδομένου ότι το ζήτημα του αντιπλημμυρικού φαίνεται ότι λειτουργεί ως θρυαλλίδα ευρύτερων εξελίξεων.

Τις προηγούμενες ημέρες, από την Παρασκευή οπότε και καταψηφίστηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μέχρι και την Τρίτη, την επικαιρότητα επισκίασαν οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, η απάντηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλου, αλλά και οι πληροφορίες που θέλουν τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου να λέει «όχι» στη Μελέτη, όταν αυτή έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο δημόσιο πεδίο, ωστόσο, ακόμα πιο ενδιαφέρουσες διαβουλεύσεις λαμβάνουν και στο παρασκήνιο.

Οι αντιπολιτεύσεις

Μια από αυτές σχετίζεται με τις αντιπολιτεύσεις και το αν θα πορευτούν με κοινή φωνή και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο κατάφεραν να επιβάλουν την άποψή τους και η ΜΠΕ να λάβει ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι ο κ. Κοσμόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να ακολουθήσει κοινή παρέμβαση των παρατάξεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν, χωρίς πάντως να έχουν επιβεβαιωθεί, ότι αυτό ενδεχομένως να γίνει μέσω μιας κοινής συνέντευξης τύπου.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Είναι αντιληπτό ότι αν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και υπάρξει κοινή παρέμβαση των 5 παρατάξεων της αντιπολίτευσης τότε θα έχει μπει τέλος σε μια περίοδο όπου η υπόθεση της ένωσης δυνάμεων με φόντο τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε βαλτώσει, ιδίως μετά τα όσα έλαβαν χώρα με την εμφάνιση του Ανδρέα Καραμπίνη και της εμπλοκής του ονόματός του στα του δήμου Καλαμάτας.

Ο Γιώργος Κουτσούλης

Μια άλλη πτυχή που έχει ιδιαίτερη σημασία και εξελίσσεται ήδη έχει να κάνει με πολιτικές προσωπικότητες της Καλαμάτας, οι οποίες μπορεί τώρα να μην ενεργές, ωστόσο, κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν υπηρετήσει την πόλη από θέσεις ευθύνης.

Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Κουτσούλης. Ο κ. Κουτσούλης ακόμα δεν έχει λάβει θέση επί των εξελίξεων, ωστόσο, όπως σημειώνουν όσοι των γνωρίζουν καλά, είναι εξαιρετικά πιθανό ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας να εκφραστεί δημοσίως.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κουτσούλης έχει ασχοληθεί με το ζήτημα και γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες του έργου.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Αν και εφόσον ο Γιώργος Κουτσούλης τοποθετηθεί δημόσια θα υπάρξει και πολιτικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας εκφράζει τον προοδευτικό κόσμο της πόλης.

Οι απαντήσεις Νίκα

Σε «δύσκολο φεγγάρι» φαίνεται ότι είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, καθώς μετά την γνωστοποίηση των πληροφοριών που τον θέλουν να προσανατολίζεται στην καταψήφιση της Μελέτης, καλείται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που έχουν κάνουν με το έργο, αλλά και με την πολιτική διάσταση του ζητήματος.

Είναι δυνατόν ο επι 13 χρόνια δήμαρχος Καλαμάτας, ο δήμαρχος επι ημερών του οποίου έλαβαν χώρα οι φονικές πλημμύρες του 2016, ο δήμαρχος που πανηγύριζε κατά την ανακοίνωση του έργου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα να έχει αλλάξει άποψη;

Είναι δυνατόν ο κ. Νίκας να «αδειάσει» πολιτικά τον διάδοχό του στη δημοτική παράταξη και στο δήμο Καλαμάτας, να συνταχθεί με τις αντιπολιτεύσεις και να αφήσει ακάλυπτο τον δήμαρχο που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε φίλους και «εχθρούς», αν και εφόσον πει «όχι» στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν αλλάξει στάση την τελευταία στιγμή.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πυροβόλησαν νεαρό στη μέση του δρόμου – Έξι οι δράστες της επίθεσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ναι» στις αναπλάσεις της Καλαμάτας: Με 8.000.000 ευρώ αλλάζει η πόλη – Αναλυτικά τα έργα που προβλέπονται

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για τις καταγγελίες εναντίον αντιδημάρχου: Δεν υπήρξε χειροδικία, αλλά απρεπής συμπεριφορά και γι’ αυτό πήρα τις ανάλογες αποφάσεις

Στο ζήτημα των καταγγελιών των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχετικά με χειροδικία αντιδημάρχου σε υπάλληλο του Δήμου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας,

Καταγγελία Τζαμουράνη για χειροδικία αντιδημάρχου εναντίον υπαλλήλου του δήμου Καλαμάτας – «Η αντιπολίτευση υιοθετεί φήμες και εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα» απαντά ο Θ. Βασιλόπουλος

Για χειροδικία αντιδημάρχου κατά προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Οχημάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας πρόεβει σε απαράδεκτη ενέργεια βίας εναντίον προϊσταμένου εντός του χώρου των συνεργείων του Δήμου»

Με αφορμή τις αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων του δήμου Καλαμάτας η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει αντιδήμαρχο για

Δείτε επίσης