Ωμή παρέμβαση Νίκα στο Δήμο: Προγραμματίζει σύσκεψη για την Καλαμάτα χωρίς τον δήμαρχο της πόλης – Αντιδράσεις από το εσωτερικό της παράταξής του

14 Ιουλίου 2022

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Συνάντηση στην Τρίπολη θα έχει ο Παναγιώτης Νίκας «με τους εκπροσώπους του γραφείου που εκπόνησε την μελέτη του αντιπλημμυρικού έργου για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία αναρτήθηκε στο site της Περιφέρειας το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση «η συνάντηση στην Τρίπολη αποτελεί προοίμιο της σύσκεψης με το το ίδιο αντικείμενο η οποία συγκαλείται την προσεχή Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή τεχνικών που έχουν και δημόσια ιδιότητα και η οποία πραγματοποιείται εν όψει και της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για γνωμοδότηση επί της περιβαλλοντικής μελέτης του πιο πάνω έργου».

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, διευθυντές μηχανικοί από την κεντρική Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, την Διεύθυνση Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας, την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τις τεχνικές Διευθύνσεις του Δήμου Καλαμάτας, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του τεχνικού κόσμου (μηχανικοί, αρχιτέκτονες κ.α.), εκπρόσωποι της εταιρείας που μελέτησε το εν λόγω έργο κ.α.

Δεν έχει ενημερώσει το δήμο Καλαμάτας

Σημειώνεται ότι παρότι η σύσκεψη στην Καλαμάτα έχει ανακοινωθεί ήδη από την Τρίτη ο δήμος δεν έχει ενημερωθεί για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, παρότι το συγκεκριμένο έργο αφορά κυρίαρχα τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Μάλιστα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε σχετική ερώτηση που του έγινε την Πέμπτη σημείωσε ότι δεν του έχει αποσταλεί ακόμα πρόσκληση.

Πλέον, εκείνο που μένει να απαντηθεί είναι εάν μέχρι τις 20 Ιουλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη, θα αλλάξει άποψη και, τουλάχιστον για λόγους πολιτικής ορθότητας, ο κ. Νίκας θα προσκαλέσει στη σύσκεψη τον δήμαρχο της Καλαμάτας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν είναι υπέρ ή κατά της ΜΠΕ του έργου, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις. Ένα «όχι» Νίκα στο μεγαλύτερο έργο της Καλαμάτας θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς θα επιβεβαιώσει ότι οι σχέσεις του με τη δημοτική αρχή είναι οριακή και ότι οι κινήσεις του έχουν σαφή πολιτική και αυτοδιοικητική στόχευση.

Αντιδράσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρακτικές του κ. Νίκα έναντι ζητημάτων που αφορούν σημαντικά έργα της Καλαμάτας (φυσικό αέριο, αντιπλημμυρικό) έχουν προκαλέσει προβληματισμό και αντιδράσεις στις τάξεις του συνδυασμού της περιφερειακής αρχής.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από τη Μεσσηνία δεν είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν έναν δρόμο που θα είναι απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, απέναντι σε έναν δήμαρχο που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τις ευλογίες του Παναγιώτη Νίκα η προσπάθεια να «κοπεί» η πρόσβαση της Καλαμάτας στο φυσικό αέριο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών η απόφαση για τον Λιγνάδη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για το Παρίσι: Στη Μεσσηνία η πρώτη διανυκτέρευση – Αναλυτικά η διαδρομή [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι (26/7-11/8), ξεκινώντας το ταξίδι

Ανακοινώνει τις αποφάσεις του για τους νέους αντιπεριφερειάρχες ο Δημήτρης Πτωχός – Στην Τρίπολη σήμερα οι Σύμβουλοι της παράταξης «Πελοπόννησος Μπροστά»

θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των νέων αντιπεριφερειαρχών στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής- Συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις

Με την έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το σχέδιο απόφασης ψηφίστηκε από τη

Δείτε επίσης