Τάσος Αποστολόπουλος: Η ιστορία δεν γράφεται μόνο από τους αρχηγούς, αλλά και από τους απλούς στρατιώτες

Το βιβλίο του Τάσου Αποστολόπουλου με τίτλο «Το Νησί και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης στην Επανάσταση του 1821» παρουσιάστηκε χθες στη Μεσσήνη παρουσίας πλήθους κόσμου.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο δήμος Μεσσήνης και εκτός του δημάρχου της, Γιώργου Αθανασόπουλου, παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και πλήθος πολιτικών στελεχών όπως ο Δημήτρης Κουσελάς, πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Κουτσούλης, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός, ο επικεφαλής της παράταξης του δήμου Καλαμάτας «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης, ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Νικολακόπουλος.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Κατά την παρουσίαση χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ομιλητές και αυτοί που παρουσίασαν το βιβλίο του κ. Αποστολόπουλου ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθ. Χρήστου, καθώς και ο καθηγητής και κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νικ. Ζαχαριάς.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι απόψεις του συγγραφέα, ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση απευθυνόμενος σε όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα αποτελούνται από μικρά “πετραδάκια”, μικρές τοπικές εικόνες», σημείωσε ο κ. Αποστολόπουλος και προσέθεσε: «Χωρίς αυτές τις τοπικές εικόνες δεν υπάρχει μεγάλη εικόνα. Σε αυτή την πορεία ήθελα να δώσω αυτό το στίγμα».

Παρατήρησε ότι η «Μεσσηνία είναι μια περιοχή που έχει πλούτο, έχει σημαντική τοπική ιστορία» και αναφέρθηκε σε προσωπικότητες του Νομού, οι οποίες κατά το παρελθόν αλλά και τώρα καταγράφουν σημαντικές πτυχές αυτής της ιστορικής κληρονομιάς.

«Η ιστορία δεν γράφεται μόνο με τους αρχηγούς και τους μπροστάρηδες. Γράφεται και με τον απλό πολίτη, τον απλό στρατιώτη, ο οποίος συμμετέχει και δίνει και την ψυχή του, το αίμα του και τελικά μένει στην αφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος στο κλείσιμο του χαιρετισμού του.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εργασίες στην Καρδαμύλη αναβλήθηκαν για τον Σεπτέμβριο εξαιτίας κορονοϊού – Στα κάγκελα οι κάτοικοι της περιοχής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνταξιοδοτικά και μισθολογικά ζητήματα των Πυροσβεστών θέτει στη Βουλή ο Μ. Χρυσομάλλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ