ΚΚΕ: Ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης να βάλει λουκέτο στο δήμο για τις ελλείψεις στην υγεία

/

Ανακοίνωση, σχετικά με τις ελλείψεις στο τομέα της υγείας στην περιοχή της Μάνης, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μάνης.

Η ανακοίνωση αφορά την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου και μεταξύ άλλων το ΚΚΕ καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής να αποφασίσει:

Κλείσιμο επ’ αόριστον του Δήμου. Συμβολικό κλείσιμο δρόμων και ενημέρωση των κατοίκων, των επισκεπτών και των ΜΜΕ. Συναυλία διαμαρτυρίας με σύνθημα την κάλυψη των κενών συνολικά στο τομέα της υγείας στο Δήμο. Κινητοποίηση στην Καλαμάτα στα γραφεία της Περιφέρειας και στην 6η ΥΠΕ στη Πάτρα και, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα μαζί με του συλλόγους μανιατών του Λεκανοπεδίου.   

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Για άλλη μια φορά είμαστε μάρτυρες της απαράδεκτης κατάστασης του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου. Ο θάνατος της 48χρονής τουρίστριας στον Άγιο Δημήτριο όπου οι γείτονες κάλεσαν τους εθελοντές της ΓΑΙΑΣ γιατί δεν μπορούσε να επέμβει το Κέντρο Υγείας της περιοχής (ανεξάρτητα αν θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβαση του γεγονότος) δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις συνολικά στο τομέα της υγείας.

Συζητάμε για ένα Κέντρο Υγείας που έχει ένα οδηγό ασθενοφόρου που οδηγεί ένα απαρχαιωμένο ασθενοφόρο 1.000.000 χιλιομέτρων,  που έχει ένα ειδικευμένο γιατρό αντί για 9 που είναι οι οργανικές θέσεις, που δεν μπορεί ούτε μια  λάμπα να αλλαχτεί στο κτίριο του.  Ακόμα και τα ιατρεία π.χ του Κάμπου και της Καρδαμύλης αποδυναμώνονται αφού φεύγουν οι αγροτικοί γιατροί για να καλύψουν το κενό των θέσεων στο ΚΥ. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.  Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα δήμο 7200 κατοίκων που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται αρκετές φορές.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ευθύνες για αυτή κατάσταση έχουν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία χρόνια και οι Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές. Πάνω κάτω η κατάσταση είναι ίδια εδώ και πάνω από μία δεκαετία.  

Αλήθεια τι έγινε εκείνο το καινούργιο ασθενοφόρο που θα έρχονταν σε 10 μέρες όπως μας ενημέρωνε ο κ. Χρυσομάλλης βουλευτής της ΝΔ πριν από 2 χρόνια περίπου; Έπαθε λάστιχο; Αν το φέρνει τώρα να φέρει και οδηγό γιατί με ένα οδηγό αν συμβούν 2 ταυτόχρονα σοβαρά περιστατικά το αποτέλεσα θα είναι τραγικό.

Αλήθεια τι έγινε με αυτούς τους νέους αριστερούς αντιδημάρχους που συνεργάζονται με την Δημοτική Αρχή; Αυτοί καλά πάρκαραν στο Δήμο αλλά κανένα  ασθενοφόρο δεν αγωνίστηκαν να παρκάρουν στο ΚΥ.

Αλήθεια εκεί στην 6η  ΥΠΕ εκτός από δελτία τύπου για την παρουσία τους σε εκδηλώσεις δεν έχουν ακούσει τίποτα τόσα χρόνια για την κατάσταση στη Δυτική Μάνη; Μάλλον έχουν ακούσει αλλά υπηρετούν μιας συγκεκριμένη πολιτική και δεν ιδρώνει το αυτί τους.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Έχουμε αγωνιστεί με πολλούς τρόπους  και αναδείξει το ζήτημα δεκάδες φορές , στο  Δημοτικό Συμβούλιο, στη Περιφέρεια και  μέσα στη Βουλή. Έχουμε καλέσει επανειλημμένα τη σημερινή και την προηγούμενη Δημοτική αρχή να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αλλά πάντα εισπράτταμε ένα όχι, από το σύνολο σχεδόν του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε το λαό του Δήμου μας , τα σωματεία, τους φορείς, τους εκλεγμένους στις κοινότητες   να παρευρεθούν στην  συνεδρίαση στις  21/07 και να στηρίξουν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει:

·        Κλείσιμο επ΄αόριστον του Δήμου

·        Συμβολικό κλείσιμο δρόμων και ενημέρωση των κατοίκων, των επισκεπτών και των ΜΜΕ

·        Συναυλία διαμαρτυρίας με σύνθημα την κάλυψη των κενών  συνολικά στο τομέα της υγείας στο  Δήμο

·        Κινητοποίηση στην Καλαμάτα στα γραφεία της Περιφέρειας και στην 6η ΥΠΕ στη Πάτρα με ευθύνη του Δήμου με ισχυρή παρουσία του λαού της περιοχής που θα είναι εκεί παρών και θα ακουστεί η φωνή του

·        Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας,  μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα μαζί με του συλλόγους μανιατών του  Λεκανοπεδίου.   

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Έφτασε ο κόμπος  στο χτένι. Τέλος στις υποσχέσεις, στη παθητικότητα  και στα μεγάλα θα. Να μην θρηνήσουμε θύματα το 2022 επειδή δεν είχαμε ασθενοφόρο, να μην φύγει άνθρωπος από τη ζωή που θα μπορούσε να σωθεί.

*Κεντρική φωτογραφία: Από παλαιότερη διαμαρτυρία κατοίκων της Μάνης στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεταβίβαση αυτοκινήτου με ένα κλικ – MyAuto: Πρόσβαση μέσω gov.gr στον ηλεκτρονικό φάκελο του αυτοκινήτου σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μενδώνη από τη Μεσσηνία: Σε εξέλιξη έργα επί μνημείων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυνική ομολογία από την περιφέρεια Πελοποννήσου: Η δομή της Κιβωτού της Καλαμάτας δεν έχει άδεια λειτουργίας – Τσιμουδιά για την έλλειψη Κοινωνικού Συμβούλου και ελέγχου

Με απόλυτη …φυσικότητα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, παραδέχθηκε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι