Μενέλαος Γερονικολός – ΠΑΣΟΚ: Ξεχασμένη από το κράτος η περιοχή της Μάνης

/

Στην περιοχή της Καρδαμύλης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Μενέλαος Γερονικολός.

Ο κ. Γερονικολός είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να έχει ιδία άποψη για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η υδροδότηση, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κακό οδικό δίκτυο ήταν μόνο μερικά από τα ζητήματα που τέθηκαν στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Επιπλέον, στον κ. Γερονικολό τέθηκαν και θέματα που σχετίζονται με τα αγροτικά ζητήματα και την υγεία.

Το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής, ιδίως αυτούς του ορεινού τμήματος της Μάνης όπου η αγροτική παραγωγή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Επιπλέον, με ένταση τέθηκαν στον κ. Γερονικολό και ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή, δεδομένου ότι οι ελλείψεις συνολικά στον τομέα της δημόσιας υγείας θυμίζουν υποανάπτυκτες περιοχές και όχι έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή ο κ. Γερονικολός δήλωσε:

«Η περιοχή της Μάνης είναι μια περιοχή που αντιμετωπίζει διαχρονικά σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, παρότι η ιδιωτική οικονομία της περιοχής έχει αναπτυχθεί ραγδαία, η κρατική παρέμβαση στην περιοχή είναι ανύπαρκτη.

Ουσιαστικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν υλοποιηθεί οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή. Η ύδρευση, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κακό, κεντρικό και αγροτικό, οδικό δίκτυο δεν θα έπρεπε να αποτελούν τα ζητήματα που απασχολούν τη Μάνη το 2022.

Δυστυχώς, οι ολιγωρίες του παρελθόντος έχουν ως αποτέλεσμα μια από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές του Νομού να αντιμετωπίζει δομικά προβλήματα και τελικά να μην μπορεί ούτε να επιτελέσει πλήρως τον αναπτυξιακό της ρόλο, ούτε να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής που δικαιούνται οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, περιοχές όπως της Μάνης, οι οποίες προσφέρουν στο εθνικό εισόδημα σημαντικούς πόρους, θα πρέπει να εξοπλιστούν με τις αναγκαίες υποδομές, οι οποίες θα επιτρέψουν και την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη, αλλά και θα διασφαλίσουν τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό θα πρέπει να είναι το μέλημά μας για τη Μάνη, το μέλημά μας για τη Μεσσηνία.»

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μίλτος Χρυσομάλλης: Η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνικά ΑΕΙ είναι το μπάχαλο [video]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Παπαπέτρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Σφοδρές αντιδράσεις και στη Μεσσηνία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων: Για «σκοτεινές πρακτικές» μιλάει ο Μενέλαος Γερονικολός – Για «μεθόδους παρακράτους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στη Μεσσηνία προκαλούν όσα εξελίσσονται και έχουν