Αναζητείται από την αστυνομία ο δήμαρχος Τριφυλίας: Δικογραφία εναντίον του μετά τη συναυλία του Δ. Κοντολάζου στην Κυπαρισσία

//

Σε αναζήτηση του δημάρχου Τριφυλίας βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές, καθώς σήμερα το πρωί σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του.

Η δικογραφία σχετίζεται με όσα έλαβαν χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου (μεταξύ 2:30 και 02:40) όταν υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας σε συναυλία που έγινε στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας. Η συναυλία ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Τριφυλίας και τραγουδούσε ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Κοντολάζος.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η παρέμβαση της αστυνομίας αφορούσε παράβαση ωραρίου, ωστόσο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, ο οποίος με δημόσιες δηλώσεις καταφέρθηκε κατά της αστυνομίας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το υλικό, με τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Λεβεντάκη, έγινε γνωστό στην αστυνομία το πρωί του Σαββάτου και εξετάστηκε. Ακολούθησε η σύνταξη δικογραφίας, σε συνεργασία με τον τοπικό εισαγγελέα, και η αναζήτηση του κ. Λεβεντάκη από τις αρχές, στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress ο κ. Λεβεντάκης έχει ενημερωθεί για την αναζήτησή του, καθώς δεν εντοπίστηκε στα σημεία που έλεγξε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Λεβεντάκης έχει ισχυριστεί ότι βρίσκεται σε κοινωνική εκδήλωση εκτός Μεσσηνίας και μέχρι νωρίς το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε προσέλθει σε κάποιο Α.Τ.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Τέλος, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, ο κ. Λεβεντάκης καλείται να δώσει εξηγήσεις και για την παραβίαση του ωραρίου, αλλά και για τις δηλώσεις του που ακολούθησαν, οι οποίες, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συνιστούν δημόσια προτροπή παράβασης των νόμων.

Η δημόσια δήλωση του κ. Λεβεντάκη τα ξημερώματα του Σαββάτου (πηγή: tharrosnews.gr)

«Μας ειδοποίησαν από το αστυνομικό τμήμα, αυτό το τμήμα που μας προστατεύει πάρα πολύ, από τους κλέφτες, από αυτά που γίνονται γύρω γύρω, και ο κ. Θεοδωρικάκος που τους έχει και κάθονται μέσα, ότι ενοχλούμε.

Μία εκδήλωση δημοτική, που έγινε για τον κόσμο της Κυπαρισσίας, να περάσει ωραία, κάποιοι κύριοι που ήρθαν απ’ την Αθήνα, δέκα μέρες, να περάσουν διακοπές, κι όχι γι’ αυτούς τους καταστηματάρχες που διατηρούν τα μαγαζιά δώδεκα μήνες το χρόνο και πληρώνουν, και μας πήραν να μας πούνε να σταματήσουμε. Η αστυνομία. Έχουμε πολύ προστασία. Να το ακούσει και ο κ. Θεοδωρικάκος και το αστυνομικό τμήμα.

Εγώ δε μασάω. Ούτε τους υπολογίζω. Αυτό που πρέπει να κάνουνε δεν το κάνουνε. Κάθονται μέσα και λουφάρουν. Και δε βγαίνουνε έξω να δούνε ποιος κλέβει τον κόσμο, τι γίνεται, τι κάνουνε. Απλώς τους ενόχλησε ότι απόψε έτυχε και ο κόσμος να διασκεδάσει, ν’ ακούσει πέντε τραγούδια και να ξεφύγει απ’ τα προβλήματα. Τέλος πάντων, εγώ δε μασάω. Κι έχω πει δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι μ’ αυτούς, είμαι με τον εαυτό μου κι είμαι μ’ εσάς. Θα συνεχίσει κι ας έρθουν να με πάρουνε αυτόφωρο. Προχωράμε»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Λεβεντάκης έκανε την εξής δήλωση:

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Σε συνέχεια της χθεσινής μου δήλωσης, στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, κατά τη διάρκεια δημοτικής συναυλίας, την οποία πλήρωσε ο λαός της Τριφυλίας, οφείλω να σας ενημερώσω για τα εξής:

Εξέφρασα δημόσια χθες, όπως κάνω πάντα, γιατί μόνο στο λαό της Τριφυλίας δίνω λόγο, τα παράπονά μου προς την κεντρική διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του πολιτικού προϊσταμένου της υπουργού, κυρίου Θεοδωρικάκου, για το θέμα που μας απασχολεί και έχει να κάνει με την αστυνόμευση στον Δήμο μας.

Και επισήμανα πως, παρά τις συνεχείς προσωπικές μου οχλήσεις και τα αιτήματα των πολιτών της Τριφυλίας, ο Δήμος Τριφυλίας παραμένει απροστάτευτος, έρμαιο της παρανομίας και ιδιαίτερα η πόλη των Φιλιατρών, που στερείται εδώ και κάποια έτη αστυνομικού τμήματος.

Δεν αναφέρθηκα σε κάτι εξωπραγματικό, αλλά σε ένα θέμα που το γνωρίζουν όλοι και απασχολεί τους πάντες.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμουν και δε θα μπορούσα άλλωστε, γιατί είναι παιδιά μου, στους άντρες και στις γυναίκες των αστυνομικών τμημάτων του δήμου μας, οι οποίοι καθημερινά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ασκούν το υπηρεσιακό τους καθήκον, με σθένος και αυταπάρνηση, παρά τις όσες και όποιες ελλείψεις υπάρχουν, στην υπηρεσία τους.

Καθότι και αυτοί είναι όμηροι της κεντρικής διοίκησης, καθώς από αυτήν παίρνουν οδηγίες και εντολές, τις οποίες οφείλουν να υπηρετήσουν. Έχω επισημάνει πολλάκις και πριν τις εκλογές, ότι εγώ δεν είμαι πολιτικός, ούτε και πρόκειται να γίνω επαγγελματίας πολιτικός.

Είμαι, κυρίως, ένας από εσάς, που μέσα από τον θεσμικό ρόλο του δημάρχου, οφείλω να δίνω λόγο και να ενημερώνω για τα έργα της δημοτικής αρχής, όπως και για τα προβλήματα του τόπου, τους πολίτες της Τριφυλίας.

Μια δημοτική εκδήλωση, με χρήματα των πολιτών της Τριφυλίας, ήταν και αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες, στην Κυπαρισσία και θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες, μέσα στο καλοκαίρι σε όλο τον δήμο.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγώνα μου, για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Τριφυλία, αυτός όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα είναι ακόμα πιο δυνατός και ακόμα πιο στοχευμένος.

Όσο γι’ αυτούς που θα επιχειρήσουν πάλι στο μέλλον να εκμεταλλευτούν, πολιτικά ή πιο σωστά μικροπολιτικά την οποιαδήποτε δήλωσή μου, αναφορικά με τους αστυνομικούς, να τους ενημερώσω, πάλι δημοσίως, ότι προσωπικά, ως πολίτης αλλά και ως δήμαρχος, ειδικά στους αστυνομικούς του δήμου μας, έχω σταθεί και συμπαρασταθεί έμπρακτα και θα βρίσκομαι πάντα δίπλα τους, σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι πολίτες της Τριφυλίας.Κι εμένα αυτό, αν μη τι άλλο, μου αρκεί!

Ο δήμαρχος Τριφυλίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ


ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πλησιάζει τον Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση Χρυσόστομου: Η θέση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για το ζήτημα των αμβλώσεων και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»