Χαρίτσης για τα αποτελέσματα της απογραφής: Αποκαρδιωτική η εικόνα της Μεσσηνίας

/

Στο ζήτημα των στοιχείων της απογραφής του 2021, τα προσωρινά αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, και στη μείωση του πληθυσμού της Μεσσηνίας αναφέρεται με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός σημειώνει στην ανάρτησή του:

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πολλή συζήτηση γίνεται τις τελευταίες μέρες για πιθανές αλλαγές στον εκλογικό χάρτη με αφορμή τα αποτελέσματα της απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ.Το μείζον όμως δεν είναι οι προσθαφαιρέσεις στις έδρες των εκλογικών περιφερειών.

Το εξαιρετικά κρίσιμο είναι να αναλύσουμε τα εξόχως ανησυχητικά αποτελέσματα σε σχέση με την δημογραφική πορεία της χώρας και κυρίως της επαρχίας. Στον νόμο Μεσσηνίας η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Συνολική μείωση πληθυσμού τριπλάσια του πανελλαδικου μέσου όρου.

Με την εξαίρεση του Δήμου Καλαμάτας που εμφανίζει μικρή αύξηση, η κατάσταση στους υπόλοιπους Δημου του Νομού είναι τραγική με τη μείωση του πληθυσμού να κυμαίνεται μεταξύ 16% και 24% μέσα σε μια δεκαετία.

Απαιτείται επειγόντως ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και κυρίως για την στήριξη του πληθυσμού της υπαίθρου. Δεν αρκούν τα εύκολα λόγια περί αποκέντρωσης.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Χρειάζεται συνολική στρατηγική για την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας βάσει των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής, την αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών και δημόσιων λειτουργιών, την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων και την μετεγκατάσταση παραγωγικών μονάδων, την ολοκλήρωση κρίσιμων έργων υποδομών, την αναζωογόνηση της πολιτιστικής δημιουργίας και της αθλητικής δραστηριότητας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα συμπεριλάβει στο εκλογικό του πρόγραμμα του μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις αναγκαίες θεσμικές και χρηματοδοτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης.Απαιτείται να δρασουμε τώρα, προτού η γήρανση του πληθυσμού και η ερημοποίηση της υπαίθρου γίνουν μη αναστρέψιμες.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Επενδύει» σε Ζόνας Τόρο ο Παναθηναϊκός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Παρέμβαση Γερονικολού για τα ζητήματα παραβατικότητας στον Νομό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές αντιδράσεις και στη Μεσσηνία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων: Για «σκοτεινές πρακτικές» μιλάει ο Μενέλαος Γερονικολός – Για «μεθόδους παρακράτους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στη Μεσσηνία προκαλούν όσα εξελίσσονται και έχουν