Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Παρουσιάστηκαν τα νέα προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – Πτυχίο και μεταπτυχιακό από την Καλαμάτα

/

Η νέα και καινοτόμα ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, του Alexander College της Κύπρου και του Canterboury Christ University παρουσιάστηκε την Παρασκευή στα ΜΜΕ της Μεσσηνίας.

Ουσιαστικά, με τη συνεργασία αυτή τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά εγκαινιάζουν μια νέα εποχή, καθώς μπαίνουν στον χώρο της Τριτοβάθμίας Εκπαίδευσης, παρέχοντας δύο προγράμματα, ένα προπτυχιακό και ένα μεταπτυχιακό.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η έναρξη της συνεργασίας περιλαμβάνει τα εξής προγράμματα:

  • Πτυχιακό Πρόγραμμα: BSc Hospitality Management
  • Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: MSc Tourism and Event Management

Η συνεργασία ξεκινά άμεσα, από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Οδηγεί στην απόκτηση  αναγνωρισμένου πτυχίου, αλλά και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μέσα από την παροχή ποιοτικής, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα θα είναι βασισμένα στην υβριδική εκπαίδευση και η γλώσσα διδασκαλίας θα είναι τα Αγγλικά.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό αποτελείται από έμπειρους – ελληνόφωνους – καθηγητές με ειδικότητα στον τομέα του  τουρισμού, που είναι σε θέση να διευκρινίσουν και να  λύνουν τυχών απορίες στα ελληνικά.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η παράδοση των μαθημάτων γίνεται με:

•        Διαλέξεις

•        Σεμινάρια εξειδίκευσης & επαφή με τις επιχειρήσεις

•        Προσκεκλημένους ομιλητές

Η αξιολόγηση των φοιτητών γίνεται με:

•        Εργασίες (αναφορές, εκθέσεις, παρουσιάσεις)  και με τις

•        Τελικές Εξετάσεις (ερωτήσεις, μελέτη περιπτώσεων, διαγνωστικές εξετάσεις μέσω διαδικτύου)

Η ακαδημαϊκή χρονιά (3ετές πρόγραμμα), για το  Πτυχιακό Πρόγραμμα  BSc Hospitality Management, αρχίζει τον Οκτώβρη και τελειώνει τον Μάιο κάθε έτους, αποτελείται από 12 εβδομάδες & 3 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο.

Η ακαδημαϊκή χρονιά, για το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  MSc Tourism and Events management, έχει διάρκεια 12 μήνες,  με 9 μαθήματα και την διατριβή.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Η επιλογή του γνωστικού αντικειμένου των προγραμμάτων δεν αποτελεί τυχαία επιλογή, δεδομένου ότι αξιολογήθηκε το γεγονός ότι ο τουρισμός είναι ο δυναμικότερος, καινοτόμος και πλέον εξωστρεφής τομέας της ελληνικής οικονομίας. Τα Τουριστικά Επαγγέλματα είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η Μεσσηνία εξελίσσεται σε έναν από τους ισχυρότερους επενδυτικούς πόλους και σε έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους προορισμούς της Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε και ο Φώτης Μπουγάς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας συνεργασίας των Εκπαιδευτηρίων.

Ο κ. Μπουγάς τόνισε ότι τα δύο προγράμματα θα βοηθήσουν την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου. Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι οι υπηρεσίες εξειδικευμένων στελεχών του τουρισμού λείπουν από την τουριστική αγορά του τόπου μας, ενώ η ύπαρξη μιας εκπαιδευτικής δομής τέτοιου επιπέδου θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την επόμενη μέρα του τουρισμού στην περιοχή.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Πληροφορίες για τα νέα προγράμματα: Tηλ: 2721094277 Email: info@iek-orizon.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καύσωνας: Διαθέσιμες στο κοινό δημοτικές αίθουσες στην Καλαμάτα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μεσσηνία [η πρόβλεψη του καιρού]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Επιχείρηση της αστυνομίας με 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή σε κατάστημα της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ