Φιλόδοξο σχέδιο του δήμου Καλαμάτας: Ζητάει 3.500.000 ευρώ για παρεμβάσεις σε 234 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου

//

Μια φιλόδοξη διεκδίκηση, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά το αστικό οδικό δίκτυο, βάζει μπροστά ο δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για τη διεκδίκηση 3.500.000 ευρώ από πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να υλοποιηθεί μελέτη, στην οποία προβλέπονται παρεμβάσεις σε 234 σημεία του αστικού οδικού δικτύου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Καλαμάτας, με σκοπό στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των χρηστών του αστικού οδικού δικτύου της πόλης της Καλαμάτας, πρόκειται να υποβάλλει αίτηση για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» του Υπουργείου Εσωτερικών για το έργο με τίτλο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Καλαμάτας», με προϋπολογισμό 3.500.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α .

Η σχετική μελέτη εκπονήθηκε από το Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και περιλαμβάνει όλα τα Τεχνικά Σχέδια, τις απαιτούμενες εκθέσεις σκοπιμότητας και περιγραφής καθώς και τα Τεύχη Δημοπράτησης, προκειμένου το έργο να καταστεί ώριμο για Δημοπράτηση και να έχει όλα τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία για να κατασκευασθεί.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε 234 επικίνδυνα σημεία. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν οι παρακάτω κατηγορίες επιφανειακών παρεμβάσεων:

Βελτίωση 205 επιλεγμένων υφιστάμενων διαβάσεων πεζών: Αντικατάσταση υλικού διαβάσεων με τοποθέτηση κυβόλιθων για μεγαλύτερη αντοχή, διασφάλιση των προδιαγραφών με τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ, εγκατάσταση διατάξεων φωτισμού διαβάσεων, με ηλιακά πάνελ, σε διαβάσεις με μειωμένη ορατότητα και συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αντικατάσταση περίπου 7 χλμ οδοστρώματος με αντιολισθηρή άσφαλτο σε κρίσιμα σημεία

Με κόκκινο χρώμα έχουν υπογραμμιστεί οι δρόμοι της Καλαμάτας, στους οποίους θα γίνει ασφαλτική στρώση

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Οι παραπάνω επιφανειακές παρεμβάσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, αποτελούν μέτρα αναμόρφωσης του αστικού οδικού περιβάλλοντος, η υλοποίηση των οποίων δεν επιφέρει αλλαγή στην υφιστάμενη κυκλοφορία, αφού δεν προστίθεται κάποια νέα υποδομή (όπως νέα σήμανση ή αλλαγή της διατομής της οδού), αλλά βελτιώνεται η υπάρχουσα με υλικά που βοηθούν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Η μελέτη και η υποβολή πρότασης για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο της Καλαμάτας εγκρίθηκε σήμερα (Παρασκευή 22/7), κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καλαμάτας.

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πάρτι» πρόκρισης από το πρώτο ματς ο Άρης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: 10 νέες εισαγωγές στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 37 ασθενείς στην κλινική covid

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στη δημοσιότητα νέα μέτρηση για την περιφέρεια Πελοποννήσου: Προβάδισμα Πτωχού και μεγαλύτερη δυναμική Τατούλη δείχνει μέτρηση της DATA RC – Στο όριο του στατιστικού λάθους τα ευρήματα

Μια ακόμα δημοσκόπηση για την περιφέρεια Πελοποννήσου είδε την Τρίτη (26/9) το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται