Για να μη μείνει στα αζήτητα η αγροτική παραγωγή: Στο τραπέζι η δημιουργία χώρων φιλοξενίας εργατών γης – Ποιοι το προτείνουν στη Μεσσηνία

25 Ιουλίου 2022

Όλο και πιο έντονα συζητιέται η ιδέα της δημιουργίας χώρων φιλοξενίας εργατών γης, δεδομένου ότι πολλοί εκτιμούν ότι με την ύπαρξη τέτοιων υποδομών μπορεί να επιλυθεί, έως ένα βαθμό, το ζήτημα της έλλειψης αργατών γης, το οποίο είναι έντονο και στη Μεσσηνία.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Το συγκεκριμένο ζήτημα το έχει θέσει σε ανύποπτο χρόνο ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση» του δήμου Πύλου – Νέστορος, Ηλίας Κανάκης, ο οποίος έχει μιλήσει και έχει ζητήσει την εξέταση της συγκεκριμένης δυνατότητας.

Το ίδιο θέμα το έθεσε πριν από λίγες μέρες και ο αγροτικός συνεταιρισμός «Νηλέας» με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία κοινοποιήθηκε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Στάθη Αναστασόπουλο, και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιο.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή:

«Μια βασική υποδομή που θα πρέπει να σχεδιαστεί προκειμένου να οδηγηθούμε στην επίλυση του προβλήματος, είναι η δημιουργία χώρων φιλοξενίας για τους εργάτες που να πληρούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και κάθε επιπλέον πρόβλεψη που θα κάνει την παραμονή των ανθρώπων άνετη και ευχάριστη.

Στην κατεύθυνση αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΗΛΕΑ επεξεργάστηκε διεξοδικά το ζήτημα και ομόφωνα προτείνει τα ακόλουθα:

Την ένταξη της δημιουργίας χώρων φιλοξενίας σε επιχειρησιακά προγράμματα του υπουργείου στο οποίο προΐσταστε όσον αφορά τις οργανώσεις – ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς.

Την πρόβλεψη ειδικών όρων δόμησης, ώστε να επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακας και χαμηλό κόστος.

Τη χρηματοδότηση της ίδιας συμμετοχής του φορέα θα αναλαμβάνουν οι παραγωγοί (όσοι ενδιαφέρονται), οι οποίοι θα είναι δικαιούχοι-ιδιοκτήτες συγκεκριμένων χώρων της εγκατάστασης.

Με τον τρόπο αυτόν θα διασφαλίζεται η μέριμνα για τη συντήρηση και τη διατήρηση της καλής κατάστασης των χώρων φιλοξενίας.

Ο φορέας υλοποίησης θα έχει τη γενική εποπτεία των χώρων φιλοξενίας και τη διαχείριση της γραφειοκρατικής διαδικασίας (προσκλήσεις βάση καταγεγραμμένων αναγκών, υποδοχής κτλ.).

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στερεύει το νερό στον ΓΟΕΒ Παμίσου – Ανησυχία στους παραγωγούς της Μεσσήνης και της Καλαμάτας

Συνάντηση με παραγωγούς των περιοχών Μεσσήνης, Σπερχογείας, Μακαρίας και Μπουρνιά, είχε την Πέμπτη (18/7) ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, παρουσία του διευθυντή

Συνάντηση μελών της ΕΘΕΑΣ με τον Κώστα Τσιάρα – Στο τραπέζι οι Δηλώσεις ΟΣΔΕ και η στήριξη των Αγροτικών Συνεταιρισμών

Το μεσημέρι της Παρασκευής (12/07), τα μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση

Δείτε επίσης