Αλαλούμ με τη διαχείριση των απορριμμάτων: Η ΤΕΡΝΑ ζητάει αποζημίωση για την καθυστέρηση των έργων – Μπάχαλο σε περιφέρεια και δήμους της Πελοποννήσου

///

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Πρόκειται για έργο που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του εδώ και λίγους μήνες, αλλά το κατασκευαστικό του κομμάτι δεν έχει ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα, οι μονάδες που προβλέπεται να κατασκευαστούν στη Λακωνία (Σκάλα) και Μεσσηνία (Καλλιρρόη) βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς αντιμετωπίζουν ζητήματα με κρατικές υπηρεσίες (δασαρχείο, αρχαιολογία κλπ). Τα έργα ουσιαστικά έχουν σταματήσει, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας για το πότε θα ξεκινήσουν και για το πότε θα ολοκληρωθούν.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Η αναστολή των εργασιών κατασκευής των δύο μονάδων έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΤΕΡΝΑ, της ιδιωτικής εταιρίας που συμμετέχει στη ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η εταιρεία θεωρεί ότι η διακοπή των εργασιών δεν οφείλεται σε δική της ευθύνη και ως εκ τούτου ζητά να αποζημιωθεί για την καθυστέρηση, αίτημα που έχει φτάσει και στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στην λειτουργία του έργου, καθώς ήδη έχουν δημιουργηθεί οι πρώτες αρρυθμίες, σε σχέση με τη μονάδα της Αρκαδίας (Παλαιόχουνη), η οποία λειτουργεί τους τελευταίους μήνες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δήμοι δεν φαίνονται πρόθυμοι να πληρώσουν το σχετικό αντίτιμο που συνεπάγεται η διαχείριση των απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου μόνο ο δήμος Τρίπολης, από τους δήμους που μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στην Αρκαδία, είχε καταβάλει μέχρι τις 15 Ιουλίου, που είχε οριστεί ως καταληκτική προθεσμία, το αντίτιμο για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Στους υπόχρεους δήμους δόθηκε ένα επιπλέον περιθώριο λίγων ημερών προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ -όπως τονίστηκε- σε κάθε άλλη περίπτωση, θα υπάρξει απόφαση διακοπής της συνεργασίας με όσους από τους εν λόγω ΟΤΑ της πρώτης διαχειριστικής ενότητας δεν πληρώνουν. Στην πράξη, αυτό  σημαίνει ότι πλέον δεν θα γίνονται δεκτά τα απορριμματοφόρα τους στη μονάδα της Παλαιόχουνης.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Τις προηγούμενες μέρες πέντε δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σε κοινή συνέντευξη τύπου, εξέφρασαν την απόγνωσή τους για το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων και ανακοίνωσαν ότι τις επόμενες μέρες θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη καθαριότητας. Αντίστοιχος προβληματισμός υπάρχει και στους περισσότερους δήμους της Πελοποννήσου, οι οποίοι καλούνται σε μια εκρηκτική οικονομική συγκυρία να επιβάλουν στους πολίτες αυξήσεις τελών.

Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχόλησε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς απαντήσεις για τη διαχείρισηςτων απορριμμάτων ζήτησε η Σύμβουλος, Ντίνα Νικολάκου.

Ωστόσο, η απάντηση του κ. Νίκα δεν διαφώτισε κανέναν, τουλάχιστον για τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανακύψει, καθώς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν ήταν σε θέση, 3 ολόκληρα χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να απαντήσει στο Σώμα στο πότε το έργο θα ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση Πλεύρη για ζητήματα υγείας της Μεσσηνίας: Δεσμεύσεις σε Χρυσομάλλη για το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα και το Κ.Υ του Αγίου Νικολάου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στις 27 Αυγούστου η «λευκή νύχτα» στην Καλαμάτα – Προειδοποίηση από την διοικήτρια του Νοσοκομείου για τα κρούσματα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ