Ικανοποίηση για το 28ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας – Η δήλωση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας

Ικανοποίηση επικρατεί στους ανθρώπους και τα στελέχη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για την 28η διοργάνωση, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Η ικανοποίηση εκφράστηκε και δημόσια από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα, η οποία σε δήλωση που έκανε την Τρίτη σημειώνει:

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Το 28ο ΔΦΧΚ ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του. Για μας ήταν 10 πολύ σημαντικές μέρες για το σύγχρονο χορό με 25 παραγωγές και 113 φιλοξενούμενους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το φετινό Φεστιβάλ φιλοξένησε πολύπλευρους καλλιτέχνες, ανήσυχους, συγκινητικούς, αστείους, ανατρεπτικούς.

Γνωρίσαμε προσωπικότητες που έχουν αφήσει ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην τέχνη τους αλλά και πιο νέα ταλέντα, που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στο χορό.

Ζήσαμε 10 μέρες με παραστάσεις, δρώμενα και δράσεις για να εμπνευστούμε, να προβληματιστούμε, αλλά και να πάρουμε δύναμη για ό,τι θέλουμε να καταφέρουμε, για ό,τι ονειρευόμαστε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην ΦΑΡΙΣ και στο Δήμο Καλαμάτας, όλους τους τεχνικούς, την ομάδα παραγωγής και τους εθελοντές μας. Καθένας από εμάς έχει ένα ξεχωριστό ρόλο στο Φεστιβάλ και μαζί καταφέραμε και πάλι να προσφέρουμε μια διοργάνωση για την οποία είμαστε περήφανοι!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες που μας συγκίνησαν με τα έργα τους.

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους σπουδαστές για τη σκληρή δουλειά τους

Τέλος, ευχαριστώ εσάς, το κοινό μας, του οποίου η παρουσία και το ζεστό χειροκρότημα γέμισε τις σκηνές του Φεστιβάλ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και την Κεντρική Πλατεία.

Θα βρεθούμε ξανά του χρόνου, στον τόπο του χορού!

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Λίντα Καπετανέα

Ικανοποίηση για τη φετινή διοργάνωση επικρατεί και στην πλευρά του δήμου Καλαμάτας, καθώς η δημοτική αρχή θεωρεί ότι ήταν υποδειγματική και ότι άφησε ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα στην πόλη.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Ένα από τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα που εξέπεμψε το φετινό Φεστιβάλ ήταν το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τόσο στο Μέγαρο Χορού (επάνω) όσο και στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (κάτω).

Το φετινό Φεστιβάλ διοργανώθηκε 15 με 24 Ιουλίου συγκεντρώνοντας στην Καλαμάτα 113 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 22 ομάδες χορού, 32 εθελοντές, 71 σπουδαστές χορού στα επαγγελματικά σεμινάρια, 67 παιδιά στο εργαστήρι χορού για παιδιά και εφήβους, 54 συμμετέχοντες στο εργαστήρι για γονείς και παιδιά, 25 άτομα άνω των 50 ετών στο αντίστοιχο εργαστήρι και 19 ΑμεΑ στο εργαστήρι για ΑμεΑ.

Στο 28 Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες, 11 ομάδες από την Ελλάδα και 2 παγκόσμιες πρεμιέρες. Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που παρουσίασαν τα έργα τους προέρχονται από την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μοζαμβίκη, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Κύπρο. 

Στο καθιερωμένο βραδινό ραντεβού στις 21:00 στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, 12 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν τις χορογραφίες τους. Στην Πλατεία διαγωνίστηκαν και οι 8 φιναλίστ του προγράμματος Αrt within One στις 18 Ιουλίου. 

Η μεγάλη έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ ήταν στις 20 Ιουλίου, όταν αυθόρμητα ανέβηκαν στην σκηνή της Πλατείας η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Λίντα Καπετανέα μαζί με τον Edivaldo Ernesto, ένα χορευτικό ντουέτο που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Πηγή φωτογραφιών: Δήμος Καλαμάτας / kalamatadancefestival.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη: Η δημοκρατία στο απόσπασμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποδοχή νέων μελών στην Κυπαρισσία [φωτογραφίες]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ