Παρέμβαση Πλεύρη για ζητήματα υγείας της Μεσσηνίας: Δεσμεύσεις σε Χρυσομάλλη για το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα και το Κ.Υ του Αγίου Νικολάου

//

Επικοινωνία είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με βασικό θέμα το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα και τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, για το οποίο οι δύο άνδρες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία το τελευταίο διάστημα.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Ο Μεσσήνιος βουλευτής έθεσε στον Υπουργό το πρόβλημα που δημιουργεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ να κλείσει και να μετατρέψει σε κέντρο διανομής το φαρμακείο της Καλαμάτας, το οποίο εξυπηρετεί επιπλέον και τους ασθενείς της Λακωνίας, εκτελώντας περισσότερες από 2.000 συνταγές φαρμάκων υψηλού κόστους το μήνα.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Μίλτο Χρυσομάλλη πως το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα, τονίζοντας να μην έχουν καμία ανησυχία οι ασθενείς, καθώς θα γίνουν από την πλευρά του όλες οι απαραίτητες διοικητικές διορθώσεις.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Θάνος Πλεύρης συζήτησαν εκ νέου και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και στο θέμα του ασθενοφόρου.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Πλέον και ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των προηγούμενων μηνών, ήδη εγκρίθηκε θέση επικουρικού ιατρού ειδικότητας βιοπαθολογίας από το Υπουργείο Οικονομικών και συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ενίσχυση του Κ.Υ. με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με οδηγό.

Επιπλέον, για το θέμα του ασθενοφόρου, το οποίο έχει ξεπεράσει προ πολλού τον ωφέλιμο χρόνο λειτουργίας του, ο Υπουργός τόνισε ότι ισχύει η δέσμευση για την αντικατάσταση του, καθώς ολοκληρώνονται οι εκκρεμείς διαδικασίες του σχετικού διαγωνισμού.

«Συζητήσαμε αναλυτικά με το φίλο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη το ζήτημα που ανέκυψε με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα, έναν φορέα απολύτως απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των ασθενών της Μεσσηνίας αλλά και της Λακωνίας. Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι το φαρμακείο δεν πρόκειται να κλείσει και η σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ θα διορθωθεί άμεσα όπου χρειαστεί. Παράλληλα, συζητήσαμε για μια ακόμα φορά τα προβλήματα λειτουργίας στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, για τα οποία έχω ενημερώσει τον Υπουργό εδώ και αρκετούς μήνες. Όπως με ενημέρωσε εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών θέση επικουρικού ιατρού ειδικότητας βιοπαθολογίας και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση του Κ.Υ. με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οδηγό. Αναφορικά,δε, με την αντικατάσταση του ασθενοφόρου, αυτή θα πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς ολοκληρώνεται και ο σχετικός διαγωνισμός. Τον ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για τα άμεσα αντανακλαστικά του και τις αδιάκοπες προσπάθειες του για την ενίσχυση των υποδομών υγείας του νομού μας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ναι» με αστερίσκους από το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας στη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Παμίσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλαλούμ με τη διαχείριση των απορριμμάτων: Η ΤΕΡΝΑ ζητάει αποζημίωση για την καθυστέρηση των έργων – Μπάχαλο σε περιφέρεια και δήμους της Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Επίθεση σε βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας από το προφίλ του Παναγιώτη Νίκα στο facebook – To επίμαχο screenshot και οι …απαντήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ένα screenshot, το οποίο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία της Μεσσηνίας, έχει προκαλέσει αίσθηση,