ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη: Η δημοκρατία στο απόσπασμα

/

Ανακοίνωση με τίτλο «η δημοκρατία στο απόσπασμα» εξέδωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό «Πήγασος» και απόπειρα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων. 

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο γραμματέας της Οργάνωσης, Ιωάννης Νικολακόπουλος, σημειώνεται:

Ξυπνά μαύρες μνήμες παρακράτους η αποκάλυψη της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη. Θέτοντας το πιο σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας στην χώρα. Η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είναι υπεύθυνοι και πρέπει να ρίξουν άπλετο φως σε εκείνα τα εξωθεσμικά κέντρα που επιδιώκουν να θέσουν υπό ομηρία τις ελευθερίες, την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή και τις επικοινωνίες των πολιτών.

Είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας ότι σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, ΜΟΝΟ η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη εντοπίστηκε.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Από τον έλεγχο που έγινε στην συσκευή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου (link) που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator. Το Predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στη συσκευή του στόχου. Το Predator επιτρέπει στον χειριστή να κάνει εξαγωγή μυστικών κωδικών [passwords], αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας. Το Predator μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης [screen captures], να καταγράφει τις καταχωρήσεις του χρήστη [στο κινητό του], καθώς επίσης μπορεί να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Αγωνιζόμαστε πάντα  με διαφάνεια, στο φώς, στο προσκήνιο γιατί η διαφάνεια ειναι απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό μας ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον!

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύγχυση με το φρικτό δυστύχημα με το ελικόπτερο – Φίλοι του θύματος ανατρέπουν τα δεδομένα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ικανοποίηση για το 28ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας – Η δήλωση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Σφοδρές αντιδράσεις και στη Μεσσηνία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων: Για «σκοτεινές πρακτικές» μιλάει ο Μενέλαος Γερονικολός – Για «μεθόδους παρακράτους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στη Μεσσηνία προκαλούν όσα εξελίσσονται και έχουν