Δήμος Καλαμάτας: Επίθεση Κοσμόπουλου σε Βασιλόπουλο με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο – Αίσθηση προκαλεί η αναφορά στο αντιπλημμυρικό

/

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας, Βασίλη Κοσμόπουλου, στο μεγάλο αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, καθώς χαρακτηρίζει «εκβιαστική» τη λύση «Μορέα».

Η αναφορά του κ. Κοσμόπουλου γίνεται σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα.

Ο κ. Κοσμόπουλος στην ανακοίνωση μιλά για απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, αποχώρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

«Το ΔΣ, έστω υποβαθμισμένο, τον προστάτευσε (σσ τον κ. Βασιλόπουλο) από δυο ιστορικά λάθη του. Οδήγησε στην αποκάλυψη των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής (ήδη από τις πρώτες μέρες εργασιών, είναι πασιφανής η αξία τους για την ιστορία της πόλης) και αντιστέκεται στην εκβιαστική λύση του “Μορέα”», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Κοσμόπουλος.

Διάβασε και αυτό: Κρίσιμη συνεδρίαση: Την Τετάρτη (3/8) η ΜΠΕ του αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Η θέση του Νίκα και η στάση Τατούλη και Δέδε

Ολόκληρη η ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας:

Στο τελευταίο ΔΣ, γίναμε μάρτυρες της εκτίμησης του κ. δημάρχου, προς τον θεσμό. Μετά το πρώτο θέμα ο κ. δήμαρχος έφυγε (αναιτιολόγητα) από την αίθουσα και επανήλθε μετά περίπου δίωρο. Από το ρεπορτάζ των ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε, ότι παρέστη σε εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων.

Την αποχώρηση του δημάρχου εκμεταλλεύτηκαν (;) σύμβουλοι της παράταξης του και συνεργαζόμενοι, που αποχώρησαν. Έτσι, δεν έγινε δυνατόν να παρθεί απόφαση σε θέμα που απαιτείτο συγκεκριμένος αριθμός συμβούλων. Αν δεν είναι αυτό απαξίωση του ΔΣ, τι είναι;

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο αντισυνταγματικός νόμος Θεοδωρικάκου, έχει απογυμνώσει από αρμοδιότητες τα ΔΣ, αλλά παραμένουν το εξόχως αντιπροσωπευτικό της λαϊκής βούλησης, σώμα. Ο κ. δήμαρχος οφείλει να αποδίδει την δέουσα τιμή στο σώμα και όχι να το θεωρεί μικρότερης σημασίας από την όποια εκδήλωση.

Άλλωστε το ΔΣ, έστω υποβαθμισμένο, τον προστάτευσε από δυο ιστορικά λάθη του. Οδήγησε στην αποκάλυψη των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής (ήδη από τις πρώτες μέρες εργασιών, είναι πασιφανής η αξία τους για την ιστορία της πόλης) και αντιστέκεται στην εκβιαστική λύση του “Μορέα”.

Κατανοούμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να επενδύσει σε δημόσιες σχέσεις και πανηγύρεις. Το εφάρμοζαν και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες “panem et circenses” (άρτον και θεάματα), για να ξεγελούν τον λαό και να τον αποσπούν από τα υπαρκτά προβλήματα. Ήδη ανακοινώνεται διθυραμβικά η “Λευκή νύχτα”, η οποία όμως, δεν μπορεί να καλύψει τις “μαύρες” μέρες των πεπραγμένων της.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την Τετάρτη (3/8) η ΜΠΕ του αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Η θέση του Νίκα και η στάση Τατούλη και Δέδε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Ένας Θάνατος στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 30 ασθενείς στην κλινική covid – 3 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ολομέτωπη επίθεση της Παναγιωτοπούλου στον Λεβεντάκη : «Η Τριφυλία έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στην ανάπτυξη και στο μέλλον»

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, ασκεί η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χαίδω Παναγιωτόπουλου,