Την Τετάρτη (3/8) η ΜΠΕ του αντιπλημμυρικού της Καλαμάτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Η θέση του Νίκα και η στάση Τατούλη και Δέδε

//

Την ερχόμενη Τετάρτη (3 Αυγούστου) θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία θα συζητηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου της Καλαμάτας.

Η συζήτηση του θέματος έρχεται λίγες μέρες μετά την απόρριψη της ΜΠΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας και ως εκ τούτου, παρότι και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, η απόφαση του Σώματος θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Κρίσιμος παράγοντας για την έκβαση της ψηφοφορίας είναι ο επικεφαλής της περιφερειακής αρχής, Παναγιώτης Νίκας. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου φέρεται να έχει εκφράσει σοβαρές διαφωνίες με το άνοιγμα τμήματος του Νέδοντα, τις οποίες μάλιστα έχει θέσει και στις συναντήσεις που έχει κάνει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Νίκας και η παράταξή του να πουν «ναι» στη ΜΠΕ, θέτοντας αστερίσκους.

Ακόμα πιο κρίσιμος παράγοντας για την έκβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι οι αντιπολιτεύσεις, καθώς διαθέτουν τα αριθμητικά δεδομένα, ιδίως αν ενώσουν δυνάμεις όπως έχουν κάνει σε πολλά θέματα μέχρι τώρα, προκειμένου να κρίνουν την ψηφοφορία.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Στο πλαίσιο αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των παρατάξεων Τατούλη και Δέδε, οι οποίες διαθέτουν ικανό αριθμό συμβούλων, ώστε να καθορίσουν το αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα η στάση των δύο παρατάξεων αποτελεί ερωτηματικό, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι και οι δύο έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση, ενώ επίσης αναμένεται να παρευρεθούν εκπρόσωποι του Μορέα, αλλά και του υπουργείου Υποδομών.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

35 φοιτητές από χώρες της Ευρώπης στην Καλαμάτα – Συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης [φωτογραφίες]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Επίθεση Κοσμόπουλου σε Βασιλόπουλο με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο – Αίσθηση προκαλεί η αναφορά στο αντιπλημμυρικό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυνική ομολογία από την περιφέρεια Πελοποννήσου: Η δομή της Κιβωτού της Καλαμάτας δεν έχει άδεια λειτουργίας – Τσιμουδιά για την έλλειψη Κοινωνικού Συμβούλου και ελέγχου

Με απόλυτη …φυσικότητα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, παραδέχθηκε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι