Η «Le Figaro» αποθεώνει την Καλαμάτα: Ποιο σημείο της πόλης εντυπωσίασε συντάκτη της μεγάλης εφημερίδας

/

Τιμητική στην Αγορά της Καλαμάτας, την οποία ξεχωρίζει κατατάσσοντάς την στις καλύτερες της Ευρώπης, επεφύλαξε η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» στην ενότητα Voyages (Ταξίδια), την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Η αγορά της Καλαμάτας, η αγροτική ψυχή της Πελοποννήσου» και το υπογράφει η Maud Vidal-Naquet.

«Από τη Γαλλία μέχρι την Κροατία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ελλάδα, επιλέξαμε έξι από τις πιο όμορφες αγορές στην Ευρώπη, των οποίων η ιστορία συγχωνεύεται με αυτήν της ίδιας της πόλης τους. Αγορές που είναι χωνευτήρι πολιτισμών και χαρούμενων συναντήσεων», σημειώνεται στο κείμενο που αφορά την Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Eπισημαίνει ότι «η Μεσσηνία είναι από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας κι αυτό αποδεικνύεται και από τους πάγκους που αναπτύσσονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Στις πλατείες των οικισμών, στις αποβάθρες, υπαίθριες ή κλειστές, οι παραδοσιακές αγορές είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης όπου ο καθένας έρχεται σύμφωνα με τις συνήθειές του, για τα τοπικά προϊόντα, τους τεχνίτες, αλλά και την ατμόσφαιρα. Με τη ζεστή φωνή του, ο παραγωγός της αγοράς καμαρώνει τον πάγκο του, ντόπιοι, κάτοικοι της περιοχής, άνδρες και γυναίκες μ’  ένα καλάθι κάτω από το μπράτσο, άλλοι τραβώντας ένα κάρο…», σημειώνεται στο κείμενο.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Σπόραρ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Δύο νέοι θάνατοι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 8 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ