Χρυσομάλλης: Χρηματοδοτικά εργαλεία από το Πράσινο Ταμείο για την Καλαμάτα και τις έξι πόλεις του προγράμματος των 100 ευρωπαϊκών έξυπνων πόλεων

/

Στα σχετικά με την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ άρθρα του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που συμμορφώνονται προς τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, εστίασε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης. Όπως σημείωσε χρειάζεται ιδιαίτερο πολιτικό θράσος από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την Κυβέρνηση με αφορμή τις διατάξεις αυτές και να ζητά να νομοθετήσει την επιστροφή του πλειοψηφικού μετοχικού ποσοστού στο δημόσιο.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

«Εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του τρίτου αχρείαστου δικού σας μνημονίου νομοθετήσατε το 2018 την εκχώρηση του μετοχικού ποσοστού της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στην Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, όπως μας βαφτίσατε τότε το Υπερταμείο, ως απαράβατο όρο για τη δανειακή σύμβαση προς τη χώρα μας. Έρχεστε σήμερα και μας κουνάτε το δάχτυλο, λες και δεν ήσασταν εσείς που με το δικό σας νόμο και τα δικά σας άρθρα ξεπουλήσατε την περιουσία της χώρας. Και όχι μόνο έρχεστε, εγκαλείτε και την κυβέρνηση Σαμαρά, τη στιγμή που η άρνηση της για το Υπερταμείο ήταν ο βασικός λόγος ρήξης με τον Σόιμπλε. Αν θυμάστε, το 2018 για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ είχαν ξεσηκωθεί οι δικοί σας οικολόγοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε τους αγνοήσατε και έρχεστε σήμερα με τα επιχειρήματα που είχαν τότε οι δικοί σας βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά της δικής σας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, να μας εγκαλέσετε για τις διατάξεις που εναρμονίζουν το θεσμικό τους πλαίσιο με την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό το δικό σας νόμο, το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ! Ε, ήμαρτον πια!».

«Όταν δεν σας βολεύει η αλήθεια, τότε αυτό είναι πάρα πολύ κακό για την αλήθεια. Όμως, δυστυχώς για εσάς, οι συμπολίτες μας και η κοινωνία σας ξέρει πολύ καλά, γνωρίζει την ανύπαρκτη σχέση που έχετε με την αλήθεια και έχει και άποψη και γνώμη για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να διορθώσει τα αποτελέσματα από τα δικά σας χορευτικά με τα νταούλια και τις αγορές, αλλά και τις κωλοτούμπες των δημοψηφισμάτων και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια!».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και στην πολιτική της κυβέρνησης για την εγκατάσταση νέων ΑΠΕ, που έχει εξοικονομήσει στη χώρα από το 2019 πάνω από 1 δις σε εισαγωγές φυσικού αερίου, στις νέες χωροταξικές διατάξεις και την παράταση της ισχύος των οικοδομικών αδειών κατά 2 έτη, στη διασφάλιση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για τα περιβαλλοντικά έργα των έξι πόλεων, μεταξύ αυτών και της Καλαμάτας, που έχουν επιλεγεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα των εκατό ευρωπαϊκών έξυπνων πόλεων, και τέλος στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την ανάδειξη του Μουφτή στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκη, μια μεταρρύθμιση που εκκρεμούσε επί δεκαετίες, προκαλώντας δυσαρέσκεια στους Έλληνες Μουσουλμάνους και δίνοντας στην Τουρκία περιθώριο και πεδίο δράσης.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

«Έτσι πορεύεται αυτή η Κυβέρνηση, με σχέδιο, ειλικρίνεια προς τους συμπολίτες μας και πάνω από όλα, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, την ανάπτυξη και τη στήριξη όλων των Ελλήνων πολιτών, ολόκληρης της κοινωνίας. Ας αφήσετε τις κραυγές, ας αφήσετε την καταστροφολογία, ας αφήσετε τα ψέματα. Αν θέλετε, έστω και τώρα, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων αυτών που απαιτεί ο τόπος από την κοινωνία και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση» κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Πρόσληψη 122 εργαζομένων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξηγήσεις του δήμου Οιχαλίας για την πατρική οικία της Μαρίας Κάλλας – Τι λέει για την κατεδάφιση του κτίσματος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.