Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης μετά την απογραφή: Πως διαμορφώνεται ο αριθμός των βουλευτικών εδρών στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο

//

Στοιχεία για το πως διαμορφώνεται ο αριθμός των βουλευτικών εδρών ανά Περιφερειακή Ενότητα, παρουσιάζει η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στη Μεσσηνία, στην οποία αποτυπώθηκε μείωση του μόνιμου πληθυσμού, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ οι βουλευτικές έδρες από 5 σήμερα θα γίνουν 4.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Στους 5 από τους 7 νομούς της Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Ηλεία οι έδρες μειώνονται. Μόνο στην Κορινθία και στην Αργολίδα οι έδρες παραμένουν ως έχουν.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανομή των εδρών βασίζεται στα στοιχεία που αφορούν τους μόνιμους κατοίκους, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν στην τελευταία απογραφή.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται και στο ρεπορτάζ, η επεξεργασία των στοιχείων που σχετίζεται με τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους σε κάθε Ενότητα, η οποία ακολουθεί, θα κρίνει και τον τελικό αριθμό των εδρών. Ως εκ τούτου, με την τελική επεξεργασία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι όποιες αλλαγές στον αριθμό των εδρών θα ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές, αν και εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, όπως έχει δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Η κατανομή των εδρών σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά»:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση Κουτσούλη για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας: «Η πρόταση των μελετητών είναι ευκαιρία και μονόδρομος»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άγνωστο ναυάγιο εντοπίστηκε στον βυθό του Αιγαίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ