«Παιχνίδια» του Νίκα στην Καλαμάτα: Απέφυγε να στηρίξει δημόσια τον Θανάση Βασιλόπουλο – Η απάντηση του περιφερειάρχη για τον δήμαρχο σε ερώτηση του messiniapress

/

Αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν στηρίζει ή αν θα στηρίξει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές την υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Το ερώτημα τέθηκε στον κ. Περιφερειάρχη από το messiniapress, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, και παρότι ήταν εξαιρετικά απλό δεν απέσπασε απάντηση.

Ο κ. Νίκας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα έμπειρος στον χειρισμό τέτοιων θεμάτων και οι πολιτικές του απαντήσεις δεν είναι τυχαίες, απέφυγε να στηρίξει δημόσια τον κ. Βασιλόπουλο και δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι στο πλευρό του στις ερχόμενες εκλογές.

Επέλεξε τον δρόμο της …ασάφειας, ενώ θα μπορούσε ακόμα και με μια τυπική θετική αναφορά, να αποφύγει τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων. Ωστόσο, συνειδητά, δεν το έπραξε.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Το ερώτημα που τέθηκε στον κ. Νίκα ήταν αν η διαφορετική θέση που έχει από τον δήμαρχο Καλαμάτας, για το αντιπλημμυρικό έργο, έχει πολιτικές προεκτάσεις, αν στηρίζει τον δήμαρχο Καλαμάτας και αν θα τον στηρίξει στις ερχόμενες εκλογές.

Η απάντηση του κ. Νίκα ήταν η εξής:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Σε μένα ο κ. Βασιλόπουλος ήταν 10 χρόνια αντιδήμαρχος. Τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Συνεργάστηκα μαζί του και νομίζω ότι συνεργάζομαι και με τον κ. Βασιλόπουλο και με όλους τους δημάρχους.

Εγώ είχα πολλά βάσανα από μια περιφερειακή αρχή.

Στην πόλη της Καλαμάτας δόθηκαν ήδη 80.000 ευρώ για το Φεστιβάλ Χορού, 30.000 ευρώ για το Θέατρο, 12.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις που κάνει ο κ. Γυφτάκης.

Τι λέτε τώρα;

Και όλη η σειρά των έργων, την οποία ξέρετε, με τελευταίο το έργο της Υπαπαντής, το οποίο ενέταξα προσωπικά και το είχα ολοκληρώσει και μελετητικά, για την πόλη της Καλαμάτας δεν είναι όλα αυτά;

Προφανώς.

Για δε το αντιπλημμυρικό έργο, για το οποίο μιλάμε τώρα, μπορείς κάποιος που είδε το Περιφερειακό Συμβούλιο να δει τη διάθεση των Περιφερειακών Συμβούλων. Μπορεί να είχε και έναν πολιτικό ή παραταξιακό χαρακτήρα, όμως επί της ουσίας είναι θέση για ένα πολύ μεγάλο έργο, 80.000.000 ευρώ.

Ευχαριστίες ταιριάζουν στην κυβέρνηση για τη διάθεση του συγκεκριμένου ποσού.

Να μην κουβεντιάσουμε όμως πως αυτό το ποσό θα πιάσει καλύτερο τόπο, σε μια πόλη που δεν έχει καν δίκτυο ομβρίων;

Με αυτά που λέει η μελέτη θα αντιμετωπιστούν τις πλημμύρες στην οδό Φαρών, στην οδό Ευριπίδου ή στη δυτική Καλαμάτα;

Δεν πρέπει να τα κουβεντιάσουμε όλα αυτά; Τι μπορεί να γίνει καλύτερα;

Θα πιάσουμε τα νερά πάνω από το δρόμο, κάτω από το δρόμο; Αν έχουμε καταιγίδα κάτω από το δρόμο, ποιος θα φέρει τα νερά στη θάλασσα;

Γιατί είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο όχι ή ο Περιφερειάρχης; Δεσμευόμαστε. Λέμε, 40 με 45 μέρες να το κουβεντιάσουμε το θέμα.

Μπορεί να προχωρήσει; Καλώς. Δεν μπορεί; Τι γνώμη μας λέμε, να μην την πούμε; Η κυβέρνηση ας αναλάβει την ευθύνη.

Εγώ θέλω να προλάβω να μην κονταροχτυπιόμαστε στις επόμενες εκλογές για το ποιος φταίει, για το αν το ποτάμι σκεπάζεται ή δεν σκεπάζεται, για τη φασαρία που γίνεται, για τον τουρισμό που πλήττεται, για 100 επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα».

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Σκληρή» ήττα για τον Παναθηναϊκό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ελ Αραμπί «έσωσε» την παρτίδα για τον Ολυμπιακό, 1-1 με τη Σλόβαν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ