Βόμβα στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου: Πάνω από 2.200.000 ευρώ τα χρέη δήμων στην ΤΕΡΝΑ – Έκκληση Νίκα για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις

/

Μόλις λίγοι μήνες χρειάστηκαν, προκειμένου να εμφανιστούν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, καθώς, χωρίς καν να λειτουργούν όλες οι υποδομές του έργου και χωρίς να συμμετέχουν ακόμα στη διαδικασία όλοι οι δήμοι, έχει ήδη σωρευτεί ένα ποσό που ξεπερνά τα 2.200.000 ευρώ και αποτελεί τα χρέη των δήμων προς την ΤΕΡΝΑ, τον ιδιώτη που συμμετέχει στη ΣΔΙΤ.

Πρόκειται για χρήματα που δεν έχουν πληρώσει τους τελευταίους μήνες οι δήμοι των οποίων τα απορρίμματα μεταφέρονται στην μονάδα της Παλαιόχουνης στην Αρκαδία.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι ιδιαίτερα υψηλό και ήδη απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνέχιση της κεντρικής διαχείρισης, καθώς είναι βέβαιο ότι η εταιρεία δεν θα δέχεται για πολύ ακόμα τα σκουπίδια των δήμων που δεν θα τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον Παναγιώτη Νίκα.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Σύσκεψη συγκάλεσε το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σχετικά με το θέμα των συνεχιζόμενων καθυστερήσεων -από ορισμένους δήμους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας-, της καταβολής του αντιτίμου προς την εταιρεία διαχείρισης των απορριμμάτων τους, η οποία γίνεται στη μονάδα της Παλαιόχουνης.

“Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει, η οφειλή έχει ξεπεράσει τα 2,2 εκ ευρώ και απευθύνω έκκληση προς τους δήμους να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιτούδης: «Αν παίζει έτσι για 30 λεπτά ο Γιάννης… είμαστε μια χαρά»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μπάιντεν υπέγραψε την επικύρωση από τις ΗΠΑ της εισδοχής της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,