Οριστικό «διαζύγιο»: Και επίσημα εκτός της επιτροπής Νίκα για το αντιπλημμυρικό ο δήμος Καλαμάτας – Να μπει στον …πάγο το έργο ζητά από το υπουργείο Υποδομών η περιφέρεια Πελοποννήσου

Οριστικό είναι πλέον το «διαζύγιο» μεταξύ του δήμου Καλαμάτας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ζήτημα του μεγάλου έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας επισημοποιήθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον δήμο να μην είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στην επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να συντάξει τεχνική έκθεση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Υπενθυμίζεται ότι η σύσταση της επιτροπής προτάθηκε από τον Παναγιώτη Νίκα και τελικά αποτέλεσε τη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της ΜΠΕ του έργου. Η επιτροπή, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, θα συντάξει τεχνική έκθεση, η οποία θα τεθεί στη διάθεση του Σώματος, προκειμένου να γνωμοδοτήσει αυτό εντός του Σεπτεμβρίου.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τον Δημήτρη Κουτσογιάννη (καθηγητής υδρολογίας στο ΕΜΠ), τον Παναγιώτη Γιαννακέα (προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας), τον Παναγιώτη Μαντζουράνη (προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου) και τον Βασίλη Χαντζή (περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας).

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιάννης Μαλτέζος, απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών, με την οποία ζητά να «παγώσουν» οι διαδικασίες που αφορούν το συγκεκριμένο έργο (έκδοση ΑΕΠΟ), μέχρι να γνωμοδοτήσει το Σώμα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Αύριο Τρίτη 9 Αυγούστου θα προβεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην σύσταση επιτροπής υπό τον Δημήτρη Κουτσογιάννη, καθηγητή Υδρολογίας και Ανάλυσης Συστημάτων Υδραυλικών Εργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), η οποία θα αναλάβει μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να συντάξει τεχνική έκθεση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλαμάτας.

Με βάση την πιο πάνω επιστημονικά τεκμηριωμένη έκθεση, θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί του εν λόγω θέματος το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ηδη, ο πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Μαλτέζος απέστειλε προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιστολή με την οποία -αφού αναφέρει την πρόσφατη σχετική απόφαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου- αιτείται την αναβολή έκδοσης ΑΕΠΟ από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου μέχρι την γνωμοδότηση του Σώματος, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με την υπ’ αριθμό 151/03-08-2022 απόφασή του, ανέβαλε την λήψη απόφασης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του θέματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες παράμετροι της ΜΠΕ. Παράλληλα, επιτροπή που θα συστήσει ο κ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα υποβάλει προς το Πε.Συ.Π. εισήγηση εντός Σεπτεμβρίου του 2022, σχετικά με όλες τις παραμέτρους προκειμένου να ληφθεί απόφαση από το Πε.Συ.Π.

Επομένως, παρακαλούμε για την αναβολή έκδοσης ΑΕΠΟ από την υπηρεσία σας για τη συγκεκριμένη ΜΠΕ, έως την κοινοποίηση της γνωμοδότησης του Περιφερειακού μας Συμβουλίου” αναφέρει στην επιστολή του προς το αρμόδιο υπουργείο ο πρόεδρος του Σώματος.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Όπως δήλωσε σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, αύριο Τρίτη 9 του μήνα, θα γίνει η ανάθεση στον πιο πάνω καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου -και διευθυντή στο Εργαστήριο Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων, ένα από τα τέσσερα εργαστήρια του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ- της εκπόνησης τεχνικής έκθεσης επί της αναφερόμενης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η τεχνική έκθεση, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, θα αποφαίνεται επί της μελέτης, ενώ θα ζητηθεί να εξεταστούν από τον εν λόγω καθηγητή και εναλλακτικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις και τις προσεγγίσεις που διατυπώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου -μεταξύ των οποίων τρόποι για την αποφυγή αποκάλυψης του καλυμμένου τμήματος του Νέδοντα και κοπής δέντρων, αλλά και πρόβλεψη παρεμβάσεων στα ανάντι.

Τον καθηγητή του ΕΜΠ στο έργο του, κατέληξε ο περιφερειάρχης, θα συνεπικουρούν οι Παναγιώτης Γιαννακέας προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, Παναγιώτης Μαντζουράνης προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Βασίλης Χαντζής περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περισσότερη ευελιξία και επιτάχυνση της διαδικασίας μετάκλησης για τους εργάτες γης ζητά ο Περικλής Μαντάς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βούτσης: Ποια πολιτικά πρόσωπα ή και κόμματα ήταν ή ακόμη είναι σε καθεστώς δήθεν «νόμιμης παρακολούθησης»;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για τις καταγγελίες εναντίον αντιδημάρχου: Δεν υπήρξε χειροδικία, αλλά απρεπής συμπεριφορά και γι’ αυτό πήρα τις ανάλογες αποφάσεις

Στο ζήτημα των καταγγελιών των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχετικά με χειροδικία αντιδημάρχου σε υπάλληλο του Δήμου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας,

Καταγγελία Τζαμουράνη για χειροδικία αντιδημάρχου εναντίον υπαλλήλου του δήμου Καλαμάτας – «Η αντιπολίτευση υιοθετεί φήμες και εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα» απαντά ο Θ. Βασιλόπουλος

Για χειροδικία αντιδημάρχου κατά προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Οχημάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας πρόεβει σε απαράδεκτη ενέργεια βίας εναντίον προϊσταμένου εντός του χώρου των συνεργείων του Δήμου»

Με αφορμή τις αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων του δήμου Καλαμάτας η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει αντιδήμαρχο για

Δείτε επίσης