Υδατοδρόμιο Καλαμάτας: «Μέσα στο 2023 θα πετούν υδροπλάνα στην περιοχή μας» εκτιμά ο Θανάσης Βασιλόπουλος – Εν αναμονή της έγκρισης του master plan του λιμανιού

/

Στο ζήτημα της λειτουργίας υδατοδρομίου αναφέρθηκε με δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία και εκτίμησε ότι εντός του 2023 θα πετάξουν υδροπλάνα προς και από το λιμάνι της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε:

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έλαβε άδεια ίδρυσης Υδατοδρομίου από τον Ιούνιο του 2022. Αυτό σημαίνει ότι υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός οικονομικών κ. Βεζυρόπουλος και ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Παπαδόπουλος. Έτσι λοιπόν, το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση, δηλαδή η άδεια λειτουργίας που σημαίνει χωροθέτηση, πλωτή εξέδρα, σημαίνει το κτίριο, δηλαδή το isobox που απαιτείται να τοποθετηθεί στο λιμάνι. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα, έχουμε προκηρύξει ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις 29 Αυγούστου 2022, με τον οποίο ζητάμε να έρθει η εταιρεία να βγάλει την άδεια λειτουργίας, να φτιάξει και τις υποδομές που απαιτούνται και να ξεκινήσει να λειτουργεί. Πιστεύουμε ότι μέσα στο 2022 αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί και μέσα στο 2023 θα πετούν υδροπλάνα στην περιοχή μας».

Διάβασε και αυτό: Προχωρούν οι διαδικασίες για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι Καλαμάτας: Στις 29 Αυγούστου η δημοπρασία για την παραχώρηση χρήσης χερσαίου χώρου

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε και σε ευρύτερα ζητήματα που αφορούν το λιμάνι της Καλαμάτας και αφορούν την αξιοποίησή του.

Ο Δήμος αναμένει την ολοκλήρωση του Master Plan που είναι προϋπόθεση για τις όποιες παρεμβάσεις βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Λιμένα, σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, αναφέροντας τα εξής:

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

 «Όταν  ολοκληρωθεί και εγκριθεί το Master Plan, θα μπορούμε να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο προσήνεμος και υπήνεμος μόλος που θέλουν παρεμβάσεις, υπάρχουν οι προβλέψεις για τη δημιουργία των χώρων για τα mega yachts, αφαιρούνται αρκετά σημεία από τις αποθήκες που υπάρχουν και δημιουργούνται άλλες υποδομές για αποθήκες. Είναι πάρα πολλές οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν αλλά, για να γίνουν αυτές θα πρέπει πρώτα να λάβει έγκριση το Master Plan του Λιμανιού».      

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

O Σταϊκούρας για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας: «Η Ελλάδα επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Fuel Pass 2: Πάνω από 2 εκατ. αιτήσεις – Σήμερα η καταβολή στους υπόλοιπους δικαιούχους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,