Δήμος Καλαμάτας: Προσωρινός ανάδοχος για την αναδιάταξη της πλατείας 23ης Μαρτίου – Οι αλλαγές που θα φέρει η αναδιοργάνωση

/

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το 1ο πρακτικό της επιτροπής του διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη του έργου της αναδιάταξης της πλατείας της 23ης Μαρτίου. Προσωρινός ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία ΔΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΕ με μέση έκπτωση 23,67%.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.452.500,00 ευρώ και συγχρηµατοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Η προτεινόμενη πράξη ανάπλασης της οδού και της πλατείας 23ης Μαρτίου έχει στόχο να αποτελέσει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση λειτουργικής αναβάθμισης και ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του πολιτιστικού αποθέματος του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.

Προς την κατεύθυνση αυτή δίδεται προτεραιότητα στην κίνηση των πεζών με την αύξηση της επιφάνειας της πλατείας και των πεζοδρομίων της οδού 23ης Μαρτίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Στο νέο προστιθέμενο χώρο της Πλατείας 23ης Μαρτίου πραγματοποιείται η εκ νέου χωροθέτηση των προτομών των ηρώων της Επανάστασης του 1821 στην υφιστάμενη βάση τους, οι οποίες βρίσκονται πάνω στη νησίδα ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δράμα: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 3 μετανάστες που κοιμόντουσαν στις ράγες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πυρκαγιά στο Πανιπέρι: 40 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο – Στη μάχη δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ευρείες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Καλαμάτας για την υλοποίηση αναπλάσεων – Οι περιοχές που θα γίνουν παρεμβάσεις [αναλυτικοί χάρτες]

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεγάλης έκτασης και διάρκειας καλείται να υιοθετήσει ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να υλοποιηθεί το