Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

/

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια» παράταξη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τριφυλία, τον δεύτερο σε πληθυσμό δήμο της Μεσσηνίας.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ισχυρές βάσεις, προκειμένου να είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει στην Τριφυλία η ΝΔ, έχει θεμελιώσει η δικηγόρος Χάιδω Παναγιωτοπούλου, η οποία ήταν υποψήφια για πρώτη φορά στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η κα Παναγιωτοπούλου διαθέτει ισχυρά ερείσματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τόσο στο κεντρικό κόμμα όσο και στη Μεσσηνία, καθώς από πολλούς θεωρείται ικανή και την εκλογική αναμέτρηση να κερδίσει απέναντι στον κ. Λεβεντάκη, αλλά και το δήμο Τριφυλίας να πάει ένα βήμα μπροστά.

Η ίδια ακόμα δεν έχει δημοσιοποιήσει τις σκέψεις της και τα επόμενα βήματά της, ωστόσο, όσοι γνωρίζουν καλά τα της Νέας Δημοκρατίας και του δήμου Τριφυλίας σημειώνουν με βεβαιότητα ότι η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» είναι θετική στο να διεκδικήσει το δήμο Τριφυλίας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ένα πρόσωπο που επίσης απασχολεί τη ΝΔ είναι και αυτό του πρώην δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα.

Ωστόσο, η περίπτωση του είναι ιδιαίτερη, δεδομένου ότι αποτελεί ένα πρόσωπο το οποίο δύσκολα θα συσπειρώσει όλες της δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, πολλοί απο τη ΝΔ πιστεύουν ότι η ενασχόλησή του τα προηγούμενα χρόνια με τον δήμο έχει προκαλέσει τριβές και προκαλεί ακόμα και σήμερα αντιδράσεις στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Καθοριστικός παράγοντας για τις εξελίξεις στο δήμο Τριφυλίας, πάντως, θα διαδραματίσει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στη Μεσσηνία και ο τελικός αριθμός των βουλευτών που θα εκλεγούν στον Νομό από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τις επόμενες εκλογές η ΝΔ είναι σχεδόν απίθανο να εκλέξει 4 βουλευτές. Οι πολιτικοί συσχετισμοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά και το γεγονός ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής στηρίζουν την συγκεκριμένη εκτίμηση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι βουλευτικές έδρες στον Νομό να μειωθούν εξαιτίας των αποτελεσμάτων της απογραφής.

Στην εξαιρετικά πιθανή περίπτωση, λοιπόν, που η ΝΔ στις επόμενες εκλογές εκλέξει 3 βουλευτές στη Μεσσηνία τότε εκείνος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση είναι βουλευτής Περικλής Μαντάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαντάς στις προηγούμενες εκλογές είχε καταλάβει την τέταρτη θέση και ότι συγκέντρωσε 6.000 σταυρούς και πλέον λιγότερους από τον τρίτο.

Στην περίπτωση που ο κ. Μαντάς δεν καταφέρει να ανατρέψει τους συσχετισμούς δυνάμεων, είναι δεδομένο ότι θα κληθεί να δει την επόμενη μέρα της πολιτικής του διαδρομής, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθεί να διαλέξει είτε το δρόμο του δήμου Τριφυλίας, από τον οποίο κατάγεται, είτε αυτόν της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παρότι ο κ. Μαντάς δέχεται ισχυρές πιέσεις από πολιτικούς του φίλους να διεκδικήσει τη θέση που σήμερα έχει ο κ. Νίκας, πολλοί από τη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουν ότι ο βουλευτής θα επιλέξει το δήμο Τριφυλίας. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, το γεγονός ότι ο βουλευτής λειτουργεί πολιτικό γραφείο και στην Κυπαρισσία, εκτός από την Καλαμάτα και την Αθήνα, συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: «Ντου» σε κατασκηνωτές στην Τριφυλία – 18 συλλήψεις για ναρκωτικά – Η ανακοίνωση της αστυνομίας [φωτογραφίες]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Δύο ακόμα θάνατοι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 5 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο – 25 ασθενείς στην κλινική covid

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο δήμος Καλαμάτας: Βγάζει από τη …ναφθαλίνη την παράταξή του ο Βασιλόπουλος – Δυνατό «μπάσιμο» του Γ. Σπίνου – «Μπάχαλο» σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σε κανονικούς προεκλογικούς ρυθμούς φαίνεται ότι έχει μπει ο δήμος Καλαμάτας, δεδομένου ότι έχει σημάνει «συναγερμός»

Καλαμάτα: Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου – Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του

Αναρτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών η διακήρυξη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για