Έρχεται «καυτό» φθινόπωρο στη Μεσσηνία: Σε διάταξη μάχης μπαίνουν κόμματα και υποψήφιοι με φόντο τις εθνικές εκλογές – Τα δεδομένα σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

/

Το ζήτημα που ανέκυψε με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προκάλεσε συναγερμό στα κόμματα και σε όσους ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι βουλευτές, καθώς επανέφερε στο προσκήνιο το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου τις επόμενες μέρες ακόμα πιο έντονα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να προδικάσει τις εξελίξεις, οι οποίες ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και πρόωρες εκλογές.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Στο πλαίσιο αυτό και τα κόμματα, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι για τις βουλευτικές θέσεις της Μεσσηνίας είναι βέβαιο ότι αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο θα μπουν σε θέση μάχης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη ξεκινήσει τις συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες όμως «πάγωσαν» αμέσως μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή και την αναφορά του στο ζήτημα των εκλογών. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η υπόθεση των παρακολουθήσεων ωθεί τα δύο κόμματα σε επίσπευση των διαδικασιών, κάτι που σημαίνει ότι αρχές του Φθινοπώρου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες.

Στη Νέα Δημοκρατία το θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων ακόμα δεν έχει ανοίξει επίσημα, ωστόσο, οι πρώτες συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ενταθούν το προσεχές διάστημα.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Όπως είναι φυσικό το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί έχει προκαλέσει συναγερμό και στους νυν βουλευτές Μεσσηνίας, αλλά και στους επίδοξους.

Νέα Δημοκρατία

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι βέβαιο ότι θα είναι και πάλι βουλευτής Μεσσηνίας, καθώς εκλέγεται χωρίς σταυρό προτίμησης. Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος και αναμένεται να δώσει μάχη με τον Μίλτο Χρυσομάλλη για τη θέση αμέσως μετά τον πρώην Πρωθυπουργό. Ιδιαίτερη είναι η κατάσταση για τον Περικλή Μαντά, του οποίου η θέση είναι επισφαλής. Όσον αφορά στις υπόλοιπες 3 θέσεις του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Μεσσηνία, οι οποίες θα καλυφθούν από γυναίκες, οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι υποψήφιες στις προηγούμενες εκλογές (Πιπίνα Κουμάντου, Παναγιώτα Ντίντα και Νατάσσα Κυριακοπούλου) παραμένουν στην ατζέντα της ΝΔ, ωστόσο, τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Χαρίτσης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι και πάλι υποψήφιος στον Νομό και είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση. Θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικεί και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ο Παναγιώτης Στέφανος. Ερωτηματικό αποτελεί το τι θα πράξει ο Πέτρος Κωνσταντινέας, με τις πιθανότητες πάντως να είναι υπέρ της υποψηφιότητάς του, ενώ ακόμα δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει η Παναγιώτα Κοζομπόλη. Οι υπόλοιπες θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας αναμένεται να εξαρτηθούν από το ποιοι από τους πιο πάνω θα είναι υποψήφιοι και θα ξεκαθαρίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει εν ενεργεία βουλευτής Μεσσηνίας, ωστόσο, αυτό στις επόμενες εκλογές είναι πιθανό να αλλάξει. Ο Μενέλαος Γερονικολός από τις εκλογές του 2019, οπότε και ήταν υποψήφιος, παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή και θα είναι στο ψηφοδέλτιο. Ο Παναγιώτης Αλευράς επίσης φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος, όπως και στις προηγούμενες εκλογές. Ζήτημα φαίνεται ότι υπάρχει με τις υπόλοιπες θέσεις, καθώς Γιώργος Κατσούλης και Γιάννης Πάζιος έχουν περιέλθει στη δύνη εσωτερικών προστριβών που έχει προκαλέσει το «εσωτερικό ξεκαθάρισμα» που εξελίσσεται στην πλευρά των λεγόμενων «προεδρικών» της Μεσσηνίας.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τρομερό γκολ ο Γιακουμάκης στη νίκη της Σέλτικ [video]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η υπόθεση στο σκοτάδι αλλά ματαιοπονούν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Τρεις παλιοί γνώριμοι συναντήθηκαν και «τα είπαν» στη Ζάτουνα της Αρκαδίας: Χαμόγελα ανάμεσα σε Πέτρο Τατούλη – Γιώργο Παπανδρέου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Τρεις παλιοί γνώριμοι, τους οποίους ενώνουν κοινές πολιτικές διαδρομές, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στη Ζάτουνα