Λουκέτο σε 3 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά της Μεσσηνίας – Οι μηδενικές εγγραφές μαθητών η αιτία της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων

/

Την αναστολή λειτουργίας 5 δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες λειτουργούσαν στη Μεσσηνία, αποφάσισε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόκειται για 3 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά σχολεία, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στις 31 συνολικά δομές της περιφέρειας Πελοποννήσου που θα μπει λουκέτο.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Τα νηπιαγωγεία που κλείνουν:

Τα δημοτικά που κλείνουν:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναστολής λειτουργίας δεκάδων δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι «είναι μια δραματική κατάσταση, δυστυχώς τα σχολεία κλείνουν γιατί δεν έχουν παιδιά»

Η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας συνολικά 31 δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το σχολικό έτος 2022 – 2023 προέβη με σχετική απόφασή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

Στην λήψη της απόφασης αυτής συνετέλεσαν παράγοντες με κυριότερους τις μηδενικές εγγραφές και την έλλειψη μαθητικού δυναμικού σε 20 Νηπιαγωγεία (Αρκαδία 6, Κορινθία 5, Λακωνία 6, Μεσσηνίας 3) και 11 Δημοτικά Σχολεία (Αργολίδα 1, Αρκαδία 3, Κορινθία 2, Λακωνία 3, Μεσσηνία 2).

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σπάρτη: Κατέληξε 5χρονο αγοράκι στο νοσοκομείο – Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επί πληρωμή το έργο της επιτροπής Νίκα: Δέσμευση πίστωσης 24.800 ευρώ για τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ