Στην τελική ευθεία υλοποίησης το Solar Cinema Greece: Στην Καλαμάτα ο πρώτος κινητός ηλιακός κινηματογράφος στην Ελλάδα

Στην τελική ευθεία υλοποίησης βρίσκεται το Solar Cinema Greece, μια παράλληλη δραστηριότητα του Διεθνούς  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

Φέτος, μετά τα δύο πρώτα χαμένα χρόνια της πανδημίας, ήρθε επιτέλους η στιγμή για το Φεστιβάλ μας να παρουσιάσει, αρχικά, στο κοινό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, τον πρώτο Κινητό Ηλιακό Κινηματογράφο στην Ελλάδα, που βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια, ταξιδεύοντας σε οποιαδήποτε περιοχή με  απόλυτη αυτάρκεια. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων είναι: Ηλιακοί συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Το Solar Cinema Greece, έχει ως αποστολή να διευρύνει  την πρόσβαση στον κινηματογράφο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τονίσει αρχικά τη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προβάλλοντας ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές  ταινίες και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η υλοποίηση του προγράμματος Solar Cinema στην Ελλάδα, γίνεται σε συνεργασία με την Ερευνητική Ομάδα Smart RUE, του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, η ομάδα έχει ήδη εκπονήσει τη μελέτη και αυτή την περίοδο εγκαθιστά το απαιτούμενο φωτοβολταϊκό σύστημα, ενώ θα αναλάβει και την τεχνική εκπαίδευση των συνεργατών του Φεστιβάλ, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ηλιακός κινηματογράφος να εμφανιστεί στις πλατείες των πόλεων και των χωριών μας!

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Πολύτιμος υποστηρικτής  στην προσπάθεια υλοποίησης του πρωτοποριακού αυτού πρότζεκτ στάθηκε ο  ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), αρμόδιος για την ανάπτυξη και συντήρηση του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης σε Καλαμάτα και Μεσσήνη – Τα ευρήματα της αστυνομίας [φωτογραφίες]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο Mega ο Θανάσης Βασιλόπουλος: Η τουριστική κίνηση και οι προοπτικές της Καλαμάτας στο επίκεντρο των δηλώσεων του δημάρχου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ