Απογειώθηκε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας τον Ιούλιο του 2022: Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις στο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» [αναλυτικά στοιχεία]

/

Εντυπωσιακή άνοδος του αριθμού των αφίξεων επιβατών από το εξωτερικό καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2022 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αφίξεις τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας όχι μόνο προσέγγισαν την τελευταία χρονιά πριν την πανδημία (2019), αλλά αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών και συνιστούν επιστροφή της τουριστικής κίνησης της Μεσσηνίας σε υψηλά επίπεδα.

Πλέον, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αριθμοί που σχετίζονται με τον Αύγουστο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η άνοδος των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα συνεχιστεί και τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Αναλυτικά οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας τον Ιούλιο του 2022:

  • Πτήσεις εσωτερικού: 1.648 αφίξεις
  • Πτήσεις εξωτερικού (Ελληνικές Εταιρείες): 4.249 αφίξεις
  • Πτήσεις εξωτερικού (Ξένες Εταιρείες): 30.935 αφίξεις

Το 2019, οπότε έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων από το εξωτερικό μέχρι σήμερα, είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 29.563 επιβάτες. Την προηγούμενη πενταετία (2018 – 2014) οι αφίξεις κυμαίνονταν από 20 έως 26.000, ενώ από το 2013 και πριν οι αφίξεις από το εξωτερικό είναι πολύ κάτω από τις 20.000.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια (2020/2021), οπότε και επιβλήθηκαν οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας η μείωση των αφίξεων τους τουριστικούς μήνες έφτασε και το 65%.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον Αστέρα Τρίπολης ο Αμιρουντίν Μπαγκούς Καφί Αλφικρί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Κανένας νεκρός από κορονοϊό μετά από μια «μαύρη» εβδομάδα – 32 ασθενείς στην κλινική covid – 6 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο