ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβερνητική πλειοψηφία επέβαλε να προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών

To ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ σχολίασε τις αποφάσεις της Διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιλέγει τη στείρα τοξική πολιτική αντιπαράθεση με τελικό στόχο τη συγκάλυψη.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του κόμματος στη Διάσκεψη των Προέδρων έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία απέναντι σε όλα τα κόμματα επέβαλε να προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και όχι να συγκληθεί αμέσως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ζήτησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να κατατεθούν όλα τα στοιχεία για την αντισυνταγματική παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη και την χρήση του Predator στην Ελλάδα από τα πρόσωπα που ο κ. Μητσοτάκης απέπεμψε ως πολιτικά υπεύθυνους, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, τους αρμόδιους Υπουργούς, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, το νέο Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη και την αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέα εφετών Βασιλική Βλάχου», προσθέτει στο σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ υποστηρίζει ότι «ο Πρωθυπουργός ψάχνει σωσίβιο σε μια κοκορομαχία χωρίς στοιχεία με τον κ. Τσίπρα, ενώ εμείς αντίθετα θα επιμείνουμε στη συζήτηση με στοιχεία, ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια».

Διερωτάται το ΠΣΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αν η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα γίνει βάσει των ανυπόστατων διαρροών του Μεγάρου Μαξίμου και χωρίς να έχουν ενημερώσει τη Βουλή οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης;

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη θεσμική συμπεριφορά και στη διαφάνεια, για να έρθει η αλήθεια στο φως και οι υπαίτιοι θα αποκαλυφθούν γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια κουκουλώματος όσο και αν το επιχειρούν ο Πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν νοείται να θεωρείται κανονικότητα η παράνομη συνακρόαση μέσω ΕΥΠ αλλά και η βιντεοσκόπηση μέσω Predator πολιτικών και δημοσιογράφων εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βουλή: Την Παρασκευή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των αρχηγών για τις παρακολουθήσεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περίπου 9.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με το Κίεβο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ