«Σιωπητήριο» στα καταστήματα της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας: Βροχή οι μηνύσεις από την αστυνομία – Αντιμέτωποι με τα κρατητήρια οι επιχειρηματίες – Ο ρόλος του δήμου Καλαμάτας

/

Σε αναταραχή βρίσκεται ο επιχειρηματικός κόσμος της Καλαμάτας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης και της διασκέδασης, δεδομένου ότι, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν πολλοί, το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη αυστηρότητα που επιδεικνύουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έχουν προκαλέσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιχειρηματίες του κλάδου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν υποβληθεί πλήθος μηνύσεων σε καταστήματα της παραλιακής ζώνης για παραβάσεις που σχετίζονται με την ένταση της μουσικής, αλλά και την τήρηση του ωραρίου, ενώ αρκετοί από τους επιχειρηματίες έζησαν την εμπειρία της κράτησης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς βρέθηκαν απέναντι από τις διαδικασίες που ορίζει το αυτόφωρο.

Πολλές φορές, υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά επιχειρηματίες του κλάδου, τους επιβλήθηκαν κυρώσεις για ελάχιστες παραβάσεις που φτάνουν τα δυο ντεσιμπέλ στην ένταση της μουσικής ή τα μερικά λεπτά της ώρας στην τήρηση του ωραρίου. Μάλιστα, όπως προσθέτουν, δεν είναι λίγες οι φορές που καταστήματα αναγκάστηκαν ουσιαστικά να διακόψουν τη λειτουργία τους την στιγμή που ήταν γεμάτα, γεγονός που προκάλεσε εύλογες απορίες και σε επισκέπτες της πόλης.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παράπονα και οι προβληματισμοί των επιχειρηματιών έχουν τεθεί και στους συλλόγους τους, ενώ έχουν κατατεθεί, ανεπίσημα και επίσημα, και στην αρμόδια ελεγκτική αρχή (αστυνομία), αλλά και στον δήμο Καλαμάτας.

Η αστυνομία

Η αστυνομία από την πλευρά της είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, καθώς είναι υποχρεωμένη να ελέγχει την τήρηση των κανόνων λειτουργίας των καταστημάτων και να παρεμβαίνει επί κάθε σχετικής καταγγελίας.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η ισονομία, οι έλεγχοι δηλαδή να αφορούν τους πάντες και να μην υπάρχει καμία ανοχή προς κανέναν. Τέτοια φαινόμενα, ανοχής, προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν επιχειρηματίες, για ευνόητους λόγους πρέπει για όλους να ισχύουν τα ίδια.

Ο δήμος Καλαμάτας

Ο δήμος Καλαμάτας δεν έχει άμεση σχέση με το ζήτημα των ελέγχων, καθώς εμπλέκεται μόνο στη διαδικασία έκδοσης σχετικών αδειών, παρόλα αυτά, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, γνωρίζει τα προβλήματα, καθώς του έχουν τεθεί και επίσημα από τους επιχειρηματίες της πόλης.

Η λειτουργία της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας και η δύσκολη συνύπαρξη κατοικίας και ξενοδοχειακών μονάδων με την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής είναι ένα ζήτημα που η πόλη θα το βρει μπροστά της, όπως συμβαίνει και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό και ο δήμος Καλαμάτας θα κληθεί να αποφασίσει, να προτείνει και να διεκδικήσει την εκ νέου ρύθμιση του σχετικού κανονιστικού πλαισίου, το οποίο όπως παραδέχονται όλοι είναι παρωχημένο, αλλά κυρίως να αποφασίσει και να διεκδικήσει τον χαρακτήρα που επιθυμεί να έχει η παραλιακή ζώνη της πόλης και αν θα είναι «φιλικός» προς την επιχειρηματική δραστηριότητα της εστίασης και της διασκέδασης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα χέρια της αστυνομίας δύο άτομα που διέρρηξαν χρηματοκιβώτιο σε βενζινάδικο της Καλαμάτας – Πάνω από 34.000 ευρώ η λεία από 7 κλοπές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μπάιντεν υπερασπίζεται τη διαγραφή χρεών από φοιτητικά δάνεια, αψηφώντας τις αντιδράσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ