Στα χέρια της αστυνομίας δύο άτομα που διέρρηξαν χρηματοκιβώτιο σε βενζινάδικο της Καλαμάτας – Πάνω από 34.000 ευρώ η λεία από 7 κλοπές

/

Στην εξιχνίαση 7 περιπτώσεων κλοπών και στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την αστυνομία από την εγκληματική τους δράση οι φερόμενοι ως δράστες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το ποσό των 34.500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις 7 κλοπές περιλαμβάνεται και μια υπόθεση που σχετίζεται με τη διάρρηξη χρηματοκιβωτίου σε βενζινάδικο της Καλαμάτας στις 21 Ιουλίου.

Σε βάρος των δύο ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας σημειώνεται:

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε καταστήματα στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (22.8.2022) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο (δύο) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 24 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους.

Ειδικότερα, την 21.7.2022 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη έναν άγνωστο συνεργό τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, οπού διέρρηξαν χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν έτερο μικρό χρηματοκιβώτιο, που περιείχαν χρηματικά ποσά, καθώς επίσης αφαίρεσαν εισπράξεις από την ταμειακή μηχανή και διάφορα καπνικά είδη.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, προχθές (22.8.2022) το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, όπου τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 11.4.2022 έως και την 19.8.2022, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν ακόμη έξι (6) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε καταστήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, καπνικά είδη , ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καλώδια, φαρμακευτικά είδη, καθώς και είδη ρουχισμού , η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -34.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και η ταυτοποίηση του αγνώστου συνεργού τους.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι πρώτες εκτιμήσεις: «Εντυπωσιακά και μνημειακού μεγέθους» τα ευρήματα της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Υπαπαντή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Σιωπητήριο» στα καταστήματα της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας: Βροχή οι μηνύσεις από την αστυνομία – Αντιμέτωποι με τα κρατητήρια οι επιχειρηματίες – Ο ρόλος του δήμου Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κρίσιμη η κατάσταση του βρέφους από τη Μεσσηνία – Ενώπιων του Εισαγγελέα ο πατέρας και η μητέρα – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και τα ευρήματα της αστυνομίας στο σπίτι τους

Στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας κρατείται 20χρονος πατέρας, ο οποίος συνελήφθη, διότι φέρεται να κακοποίησε το τεσσάρων