Οι πρώτες εκτιμήσεις: «Εντυπωσιακά και μνημειακού μεγέθους» τα ευρήματα της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Υπαπαντή

24 Αυγούστου 2022

Συνεδρίασε την Τετάρτη, η Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής Δήμου Καλαμάτας».

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανδρέας Τσουκαλάς, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση Κεχαγιά, η διευθύντρια Προγραμματισμού του Δήμου, Παναγιώτα Κουράκλη, ο αρχαιολόγος Δημοσθένης  Κοσμόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπή Παρακολούθησης ήταν η ενημέρωση για την πορεία του ανασκαφικού έργου, καθώς και για τον προγραμματισμό των ανασκαφικών εργασιών που θα ακολουθήσουν.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, χαρακτήρισε τα ευρήματα «εντυπωσιακά και μνημειακού μεγέθους» και σημείωσε ότι συμφωνούν με τα στοιχεία, τις εικόνες και τα δεδομένα που υπάρχουν από την ανασκαφή του 1960 και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Σε ότι αφορά την πορεία των εργασιών, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι είναι εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Τέλος, συμφωνήθηκε τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης να λάβουν και επιτόπια ενημέρωση για την πορεία του ανασκαφικού έργου.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σήκωσε το γάντι ο Μίλτος Χρυσομάλλης: «Στον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα είχαν έτοιμα, αλλά δεν προκάνανε» δηλώνει σκωπτικά ο βουλευτής της ΝΔ απαντώντας σε Χαρίτση – Δέδε – Μακρή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα χέρια της αστυνομίας δύο άτομα που διέρρηξαν χρηματοκιβώτιο σε βενζινάδικο της Καλαμάτας – Πάνω από 34.000 ευρώ η λεία από 7 κλοπές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λ. Μενδώνη: Στηρίζουμε έμπρακτα το ελληνικό τραγούδι, τους Έλληνες συνθέτες και θωρακίζουμε την προστασία της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς

«Για πρώτη φορά περιλαμβάνονται ρυθμίσεις ιδιαίτερα σημαντικές για την προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την ελληνική μουσική και το ελληνόφωνο τραγούδι» τόνισε

Δείτε επίσης