Δήμος Καλαμάτας: Προχωρά στη διάθεση χώρου στον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid test σε μαθητές – Εκπαίδευση του προσωπικού καθαριότητας που θα απασχοληθεί στα σχολεία

/

Σύσκεψης εργασίας, υπό τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής περιόδου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας αναμένονται από την Πολιτεία, επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος θα διαθέσει στην κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ χώρο, προκειμένου πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να προσέρχονται όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επιθυμούν για τη διενέργεια rapid test.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό του Δήμου ως προς την πρόσληψη και τοποθέτηση προσωπικού καθαριότητας, καθώς και για τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι προμήθειες και να αποσταλούν στα Σχολεία είδη ατομικής υγιεινής (αντισηπτικά κ.λπ.). Ακόμα, αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για ενημέρωση – εκπαίδευση του προσωπικού καθαριότητας που θα απασχοληθεί στα σχολεία.

Συντήρηση σχολείων

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε επίσης ενημέρωση για την πορεία εργασιών και παρεμβάσεων που σχετίζονται με τη συντήρηση υποδομών και τoν ευπρεπισμό των σχολικών μονάδων του Δήμου, τόσο μέσω των συνεργείων αυτεπιστασίας, όσο και μέσω ενεργών εργολαβιών.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Οι εργασίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, εξελίσσονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την ιεράρχηση που έχει γίνει από τις Υπηρεσίες, σε συνέχεια των όσων έχουν καταγραφεί κατά τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς επίσης και των όσων έχουν επισημανθεί από τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, παρέχοντας ενημέρωση, ανταλλάσσοντας απόψεις, θέτοντας ερωτήματα και καταθέτοντας προτάσεις οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας Θεοφανία Σιούτη και Αγάπιος Οικονομίδης, εκ μέρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι Παύλος Κλάδης και Ηλίας Γυφτέας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας Παύλος Χριστόπουλος, ο Δ/ντής του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος και ο συντονιστής δράσεων του ΕΟΔΥ Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος.

Επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Αγγελή, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Αναστάσιος Σκοπετέας, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σταθερή η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: 21 ασθενείς στην κλινική covid – 5 εισαγωγές και 5 εξιτήρια το τελευταίο 24ωρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με Φράιμπουργκ, Ναντ και Καραμπάχ ο Ολυμπιακός στο Europa League

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντιπλημμυρική θωράκιση Καλαμάτας: «Πλυντήριο» για τις πλημμύρες του 2016 η τεχνική έκθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου – Προτάσεις με πολλές αβεβαιότητες για τον Νέδοντα

Στη δημοσιότητα έδωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου την τεχνική έκθεση που η ίδια είχε παραγγείλει με απευθείας

Διαβεβαιώσεις από Νίκα και ΤΕΡΝΑ: Εντός του 2022 η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Μεσσηνίας στην Καλλιρρόη [φωτογραφίες από το εργοτάξιο]

Αυτοψία στην περιοχή της Καλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας, όπου κατασκευάζεται η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ