Μετωπική σύγκρουση στην Πελοπόννησο: «Πολιτικό απατεωνίσκο» αποκαλεί ο Τατούλης τον Νίκα – Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας στραμμένο το ενδιαφέρον

/

Κόκκινο χτυπάει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς Τατούλης και Νίκας φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη μεταξύ τους αντιπαράθεσή.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η ανακοίνωση (ακολουθεί ολόκληρη) που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, με αφορμή τις συναντήσεις του κ. Νίκα με υπουργούς και υφυπουργούς την Πέμπτη στην Αθήνα.

Η παράταξη του κ. Τατούλη, σχολιάζοντας τα όσα ανακοινώθηκαν από την περιφερειακή αρχή για τις εν λόγω συναντήσεις, εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Νίκα, τον οποίο αποκαλεί «μικρό πολιτικό απατεωνίσκο»!

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου δεν είναι διόλου απίθανο ο κ. Νίκας να σηκώσει το γάντι και να επιχειρήσει να απαντήσει στον κ. Τατούλη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου όχι μόνο δεν δίστασε να μπει στην αντιπαράθεση με τον κ. Τατούλη, αλλά έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις εναντίον του, ακόμα και με χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης Τατούλη:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτός από τα ψέματα, την ανικανότητα και την αδράνεια που είναι πλέον τα βασικά πολιτικά χαρακτηριστικά της Περιφερειακής Αρχής Νίκα επικρατεί και η πολιτική φαυλότητα.

Ο εμπαιγμός του κ.Νίκα απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες ξεπερνά κάθε όριο. Αφήνοντας ένα μικρό χρονικό διάστημα, των καλοκαιρινών διακοπών, ο κ.Περιφερειάρχης ξανάρχισε τις γνωστές «επισκέψεις-βεγγέρες» του σε διάφορα Υπουργεία.

Όπως ενημερωθήκαμε από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, ο κ.Νίκας αργά το μεσημέρι χθες, επισκέφθηκε για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό Υποδομών κ.Γιώργο Καραγιάννη για το θέμα της λειτουργίας του σιδηροδρόμου, όπου τον ενημέρωσε για την «καλή πορεία της επανεκκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Άργους και του κλάδου Άργους-Ναυπλίου».

Και εκεί που όλοι είχαμε πιστέψει(!) ότι ο σιδηρόδρομος είναι έτοιμος να λειτουργήσει μετά από τις επανειλημμένες δηλώσεις, επισκέψεις και υποσχέσεις του κ.Νίκα, πληροφορηθήκαμε ότι: «το Σεπτέμβριο προγραμματίζεται σύσκεψη κατά την οποία θα εκφραστεί η βούληση της Κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην κεντρική Πελοπόννησο».  Ακόμα… δηλαδή βρισκόμαστε στο στάδιο της βούλησης!

Στη συνέχεια αφού «εξασφαλίστηκε» η λειτουργία του σιδηροδρόμου, ο κ.Περιφερειάρχης θυμήθηκε την κατασκευή και τη λειτουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Τάκα. Η σημαντική είδηση για αυτό το «μεγάλο» έργο Νίκα είναι: «ότι δεν υπάρχει καμία αντίρρηση όσον αφορά τη χρήση της λίμνης Τάκα ως υδατόδρομιο από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) Α.Ε.».

Η πολιτική φαυλότητα όμως κορυφώνεται στη «σημαντική» συνάντηση του κ.Νίκα με τον Υφυπουργό Υποδομών κ.Γιώργο Καραγιάννη σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας.

Ο κ.Νίκας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από το Περιφερειακό Συμβούλιο, επισκέφθηκε τον Υφυπουργό, ο οποίος του ανακοίνωσε «την πρόθεση της Κυβέρνησης να αναμένει τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητήσουν στη συνέχεια…».

Πρωτάκουστες και πρωτόγνωρες διαδικασίες συνεννόησης του Περιφερειάρχη με κυβερνητικά στελέχη πριν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση της ΜΠΕ.

Η βεβαιότητα του κ.Νίκα, την οποία εξέφρασε και στον κ.Υφυπουργό, ότι για το θέμα του αντιπλημμυρικού έργου της Καλαμάτας θα προκύψουν κοινά αποδεκτές θέσεις, αποδεικνύει περίτρανα τη «σκηνοθετημένη παράσταση» που έστησε ο ίδιος προσωπικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 3ης Αυγούστου 2022, για να παίξει πολιτικά ανήθικα παιχνίδια εναντίον όλων όσων θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους, είτε ανήκουν στην Περιφέρεια είτε ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας.

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση και τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου για το οποίο ο κ.Νίκας μας ενημέρωσε ότι η δημοπράτηση του προγραμματίζεται για τις επόμενες εβδομάδες, με προϋπολογισμό περίπου 71.000.000€, ο «μικρός πολιτικός απατεωνίσκος» ξέχασε να προσθέσει στην ανακοίνωση του ότι για το συγκεκριμένο έργο, η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη επικαιροποίησε τη μελέτη της Εγνατίας Οδού, εξασφαλίζοντας παράλληλα τους αντίστοιχους πόρους. Οφείλει ο κ.Περιφερειάρχης να μας ενημερώσει γιατί καθυστέρησε για τρία ολόκληρα χρόνια να δημοπρατήσει το έργο.

Ο πολιτικός κατήφορος του απερχόμενου Περιφερειάρχη συνεχίζεται…

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση για τις υποκλοπές και στη Μεσσηνία: Για πρωθυπουργό που καλύπτει το παρακράτος κάνει λόγο ο Μ. Γερονικολός – Ο Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει το πλέγμα των παρακολουθήσεων δηλώνει ο Αλ. Χαρίτσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Super League: «Λευκή» ισοπαλία στη Νεάπολη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον