Πολεμικό Ναυτικό: Σε αλυσίδα fast food στην Τυνησία στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατος της 19χρονης

Το πού γευμάτισε η 19χρονη Θάλεια, Δόκιμης του Ναυτικού, που πέθανε κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού ταξιδιού, αναζητά το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου της.

Η οικογένειά της έχει βυθιστεί στο πένθος καθώς ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως η 19χρονη Θάλεια από έναν πυρετό που ανέβασε, βρέθηκε σε λίγες ώρες στη ΜΕΘ και αργότερα κατέληξε.

Ήδη οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ξεκινήσει την αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο της 19χρονης.

Η 19χρονη είχε άδεια και βγήκε όταν το πλοίο έφτασε στην Τυνησία και στο λιμάνι της Λαγκουλέτ. Εκεί γευμάτισε, σύμφωνα με πληροφορίες σε πολύ γνωστή αλυσίδα fast food έφαγε, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα δηλητηρίασης.

Οι έρευνες εστιάζουν στα βήματα της 19χρονης, πριν ακόμα ενημερώσει τους επικεφαλής του εκπαιδευτικού πλου για την αδιαθεσία της, με πυρετό. Σε αυτό, αναμένεται να σταθούν αρωγοί οι δόκιμοι της Σχολής, καθώς θεωρείται βέβαιο πως κάποιοι εξ αυτών έκαναν παρέα με την άτυχη 19χρονη και βγήκαν μαζί της σε εξόδους, σε λιμάνια που κατέπλευσαν η φρεγάτα «Κανάρης» και το Πετρελαιαγωγό «Προμηθέας».

Για παράδειγμα, το προηγούμενο λιμάνι από αυτό της Ιταλίας, ήταν, όπωβς προαναφέραμε στην Τυνησία και εκεί βγήκαν έξω οι δόκιμοι.

Μάλιστα, σημερινό δημοσίευμα του επίσημου ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ansa.it, αναφέρει ότι επειδή το προηγούμενο λιμάνι που είχαν επισκεφθεί στο πλαίσιο του ΘΕΠ ήταν το λιμάνι της Τυνησίας, όπου οι Δόκιμοι είχαν εξόδους στην ξηρά, και τα συμπτώματα προσομοίαζαν με αυτά των κορονοϊόπληκτων, τόσο η ατυχής Ναυτική Δόκιμος, όσο και οι δύο συμμαθητές της που εισήχθησαν με πυρετό και συμπτώματα τροφικής δηλητηριάσεως, θεωρήθηκαν – προληπτικώς – ως ύποπτα κρούσματα COVID-19 – και ελήφθησαν τα σχετικά μέτρα απομονώσεως τους.

Ωστόσο, ενδέχεται ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος από τον κοροναϊό και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα δυο δόκιμοι νοσηλεύονται με ελαφρά συμπτώματα πυρετού και πόνο στο στομάχι, στο νοσοκομείο της Νάπολη.

Πηγή: in.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λαφαζάνης: H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με παρακολουθούσε με εντολή Τσίπρα – Η παρακολούθηση μου συνεχίζεται και επί των ημερών του Μητσοτάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σταθερή η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: 21 ασθενείς στην κλινική covid – 5 εισαγωγές και 5 εξιτήρια το τελευταίο 24ωρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ