Στο κόκκινο η αντιπαράθεση για τις υποκλοπές και στη Μεσσηνία: Για πρωθυπουργό που καλύπτει το παρακράτος κάνει λόγο ο Μ. Γερονικολός – Ο Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει το πλέγμα των παρακολουθήσεων δηλώνει ο Αλ. Χαρίτσης

//

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί και στην πολιτική σκηνή της Μεσσηνίας το ζήτημα των υποκλοπών, καθώς την Παρασκευή τοποθετήθηκαν επί του ζητήματος με σκληρές δηλώσεις τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, όσο και ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Μενέλαος Γερονικολός.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής συζήτησης στη Βουλή ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός, σημειώνει:

«Αμετανόητος εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. 

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου και του λαού αρνούμενος να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα που του έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καθώς δεν εξήγησε γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κ. Πρωθυπουργός με την παρουσία του σήμερα στη Βουλή απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι καλύπτει το παρακράτος των παρακολουθήσεων, ότι είναι ο απόλυτος υπεύθυνος για τα σκοτεινά μονοπάτια, στα οποία βαδίζει η δημοκρατία στον τόπο μας. 

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μετά και τη σημερινή παράσταση του κ. Μητσοτάκη, δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι ο πρόεδρός του και η δημοκρατική παράταξη ούτε εκβιάζονται ούτε βεβαίως πρόκειται να σιωπήσουν. 

Δεν είμαστε και δεν θα γίνουν ποτέ βολικοί συνοδοιπόροι του παρακράτους, εκείνων που ποδοπατούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. 

Δεν υπήρξαμε και δεν θα υπάρξουμε σύμμαχοι με όσους υπονομεύουν τη δημοκρατία. 

Ο αγώνας μας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, για να δοθούν πειστικές απαντήσεις, για την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών τώρα αρχίζει και θα είναι ανένδοτος.  

Ο λαός αυτής τη χώρας δικαιούνται να μάθει την αλήθεια και θα τη μάθει. 

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να πράξει αυτό που επιτάσσουν οι ώρες:

Να σταματήσει να κρύβεται και να αναλάβει επιτέλους το βάρος των ευθυνών του». 

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Νωρίτερα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας για το ζήτημα των υποκλοπών στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5», δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ο πρωθυπουργός φέρει την ευθύνη και πρέπει να απολογηθεί και να δώσει απαντήσεις για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει οδηγήσει σε πλήρη ευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών».

Παράλληλα χαρακτήρισε «σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο» την «τρομακτική προσπάθεια συγκάλυψης, με στοχοποίηση μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, αδιανόητα ψέματα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και πρωτοφανή απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και πρωτοφανούς χειραγώγησης των μέσων».

«Εδώ και τρία χρόνια ο κ. Μητσοτάκης έχει επιδείξει ένα αδιανόητο πολιτικό θράσος. Οποιαδήποτε προσπάθεια όμως πλέον να μετατραπεί από κατηγορούμενο σε κατήγορο  δεν πείθει κανέναν», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ο ίδιος έχει δημιουργήσει το πλέγμα των παρακολουθήσεων» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι «ο ίδιος επέλεξε να μεταφέρει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ στο γραφείο του, να αλλάξει φωτογραφικά τον νόμο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του ως διοικητή της ΕΥΠ και να φέρει τροπολογία στην Βουλή ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα των ελεγχόμενων να ενημερωθούν από την ΑΑΔΕ». 

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοβαρά προβλήματα στη συκοπαραγωγή της Μεσσηνίας από τις βροχοπτώσεις – Ενεργοποίηση της διαδικασίας αναγγελίας ζημιάς ζητά η ΣΥΚΙΚΗ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μετωπική σύγκρουση στην Πελοπόννησο: «Πολιτικό απατεωνίσκο» αποκαλεί ο Τατούλης τον Νίκα – Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας στραμμένο το ενδιαφέρον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Σφοδρές αντιδράσεις και στη Μεσσηνία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων: Για «σκοτεινές πρακτικές» μιλάει ο Μενέλαος Γερονικολός – Για «μεθόδους παρακράτους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στη Μεσσηνία προκαλούν όσα εξελίσσονται και έχουν