Καλαμάτα: Χειροπέδες σε 6 Τούρκους για παράνομη διακίνηση μεταναστών – Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών οι κατηγορούμενοι

/

Έξι άνδρες τουρκικής υπηκοότητας συνέλαβαν οι άνδρες του Λιμεναρχείου της Καλαμάτας, καθώς κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν αργά το Βράδυ του Σαββάτου, μετά τη διάσωση συνολικά 69 μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι της Καλαμάτας.

Οι ηλικίες των συλληφθέντων είναι 32, 39, 48, 51,  31 και 37 ετών αντίστοιχα και ήδη κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Οι έξι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι υπόλοιποι 63 μετανάστες (61 Ιρανοί και 2 Αφγανοί) μεταξύ των οποίων και 5 μικρά παιδιά, παραμένουν στο στο Λιμάνι της Καλαμάτας (αποθήκες). Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθούν σε κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Η ανακοίνωση του λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες την 26-08-2022, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι, Ι/Φ σκάφος πλέει ακυβέρνητο και αιτεί βοήθεια σε θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. ΝΔ ν. Ζακύνθου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το παραπλέον Φ/Γ πλοίο «HC JANA ROSA» σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, με την παρουσία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην διάσωση εξήντα εννέα αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει πρώτες πρωινές ώρες την 22/08/2022 από άγνωστο σημείο τουρκικών ακτών πλησίον Σμύρνης, με προορισμό την Ιταλία. Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στη ράδα Καλαμάτας πρωινές ώρες την 27-08-2022 με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από όπου οι ανωτέρω αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στην Ε/Γ – Λάντζα ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ¨ Ν.Κ. 301 και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν έξι (06) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν καθώς και των άρθρων 187 (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο)».

φωτογραφία αρχείου

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θανάσης Βασιλόπουλος για τη «Λευκή Νύχτα» της Καλαμάτας: Η μεγάλη εμπορική γιορτή επέστρεψε πιο δυναμική και πιο όμορφη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέοι ανταγωνιστές για το ελληνικό λάδι: Γιατί κινδυνεύει να χάσει τη μάχη της ποιότητας το εθνικό μας προϊόν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ