Ανησυχία προκαλεί η εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος στην Καλαμάτα – Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η τελευταία λέξη για τη ΜΠΕ του έργου

//

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, του οποίου η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας, αναμένεται να συζητηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που αφορά την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος στον Αντικάλαμο της Δημοτικής Ενότητας της Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια ιδιωτική επένδυση, η οποία θα αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην πιο υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή της Καλαμάτας, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου αποτελεί το τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας που σχετίζεται με την αυτοδιοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί (7/7) στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Καλαμάτας, η οποία το παρέπεμψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας χωρίς να εκφράσει ουσιαστικά τη γνώμη του. Στη σχετική απόφαση, δε, κρίνει ότι «το θέμα αυτό έχει ιδιαίτερη σοβαρότητα για τον Δήμο Καλαμάτας».

Η απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικαλάμου, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις για την περιβαλλοντική επιβάρυνσης της περιοχής.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ακολούθως η ΜΠΕ συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου, όπου το Σώμα αποφάσισε:

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια τη συζήτησης αρκετοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν ενστάσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η διαφωνία του μέλους της πλειοψηφίας, Κώστα Αθανασόπουλου, ο οποίος περιέγραψε σε δραματικό τόνο την περιβαλλοντική κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του.

Τελικά η έγκριση της ΜΠΕ πέρασε κατά πλειοψηφία:

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ΜΠΕ σημειώνεται ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιβαλλοντικών ζητημάτων που ανακύπτουν δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση, πλην αυτού της ποιότητας του αέρα, όπου γίνεται παραδεκτό ότι θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις:

Τέλος, στην ίδια ΜΠΕ γίνεται αναφορά στα οφέλη από την υλοποίηση του έργου:

Η ταυτότητα της μονάδας παραγωγής:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μ. Κατρίνης: Ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρο ότι είχε και συνεχίζει να έχει στο μυαλό του τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας», δήλωσε ο καγκελάριος Σολτς από την Πράγα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,