Δήμος Μεσσήνης: Αναγγελία ζημιάς για σύκα και σταφίδα που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις – 15 μέρες η προθεσμία υποβολής δηλώσεων

/

Τη διαδικασία καταγραφής των επιπτώσεων που έχουν υποστεί από τις τελευταίες βροχοπτώσεις κυρίως η καλλιέργεια σύκων και σταφίδας ξεκινά ο δήμος Μεσσήνης, ο ο οποίος προέβη στην αναγγελία ζημιάς.

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα των επιπτώσεων των βροχοπτώσεων στην συκοπαραγωγή υπήρξε σχετική ενημέρωση τις προηγούμενες μέρες από τη ΣΥΚΙΚΗ.

Η ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης:

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Ο Δήμος Μεσσήνης προέβη σε αναγγελία ζημιάς, για τις καλλιέργειες σύκων, σταφίδας κ.α. που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.

Για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους ανταποκριτές ΕΛΓΑ των Κοινοτήτων τους.

Η προθεσμία υποβολής έχει διάρκεια 15 ημέρες από την υποβολή της αναγγελίας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο καθώς και με το Διευθυντή του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Γιάννη Ασσιούρα και τους ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις άκαιρες βροχοπτώσεις που έπληξαν κυρίως την συκοπαραγωγή.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος θα επισκεφθεί περιοχές του Δήμου Μεσσήνης για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και του έντονου ενδιαφέροντος για την περιοχή μας του Προέδρου του ΕΛΓΑ, θα επιδιώξουμε την έγκαιρη αποζημίωση που θα ανταποκρίνεται στην απώλεια εισοδήματος των παραγωγών».

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Ένας θάνατος στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 22 ασθενείς στην κλινική covid – 2 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σουηδία: Οχηματαγωγό στο οποίο επιβαίνουν 300 άνθρωποι έχει τυλιχθεί στις φλόγες ανοικτά των ακτών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον