Μ. Κατρίνης: Ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρο ότι είχε και συνεχίζει να έχει στο μυαλό του τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών

O επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές της ΕΥΠ, κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό πως αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.
Βάλλοντας ευθέως κατά του κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι «πιστεύει ότι μπορεί να παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και παράγοντες του δημόσιου βίου και όταν αυτό αποκαλύπτεται, να επικαλείται είτε ανύπαρκτους εθνικούς λόγους ή να μεταθέτει σε άλλους τις ευθύνες».
Τόνισε ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχε και συνεχίζει να έχει στο μυαλό του τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών».
Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να εμποδίσει την αποκάλυψη της αλήθειας γιατί, όπως είπε, «μαζί με την αλήθεια θα αποκαλυφθεί και ένας παρακρατικός μηχανισμός που κινείται και λειτουργεί στα όρια της εκτροπής».
Ο Μιχάλης Κατρίνης έθεσε τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Συγκεκριμένα ανέφερε:
1) Ποιος ήταν ο εθνικός λόγος με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης δικαιολογεί την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη; Να κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος και τα στοιχεία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.
2) Ποιος επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το κακόβουλο λογισμικό Predator; Η προσπάθεια να μείνει στο απυρόβλητο η εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο αυτό λογισμικό, ενδέχεται να κρύβει πολλά.
3) Ποια είναι η λειτουργία μηχανισμών εντός της ΕΥΠ, όπως το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης Ανάπτυξης Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ) της ΕΥΠ, το οποίο αποτελεί έναν υβριδικό και κυρίως ανεξέλεγκτο όργανο που κανείς δεν  γνωρίζει ποιες συμβάσεις έχει συνάψει, με ποιους και για ποιο σκοπό.
4) Ποιοι άλλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και παράγοντες του δημόσιου βίου παρακολουθούνται από την ΕΥΠ;
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε ότι θα πρέπει διερευνηθούν και άλλες καταγγελίες που βασίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως η παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ.
«Δεν είναι κανονικότητα οι παρακολουθήσεις με ένα απλό αίτημα της ΕΥΠ, μόνο με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου χωρίς να δηλώνεται όνομα, χωρίς να τεκμηριώνονται επαρκώς οι λόγοι που επιβάλλουν την παρακολούθηση, με την υπογραφή μιας ή δύο εισαγγελέων που συναινούν χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση.
Δεν είναι κανονικότητα να καταργείται ουσιαστικά η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, αφού της αφαιρείται το δικαίωμα να ελέγξει αν υφίστανται πραγματικοί λόγοι για την παρακολούθηση αλλά και για το ποιοι και με ποιους όρους παρακολουθούνται.
Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αποκάλυψη της αλήθειας. Η πρωτοβουλία αυτή δεν εξαντλείται στη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Θα υπάρξουν παράλληλες πρωτοβουλίες στο πεδίο λειτουργίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στη δικαιοσύνη αλλά και στην κοινωνία», κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανησυχία προκαλεί η εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος στην Καλαμάτα – Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η τελευταία λέξη για τη ΜΠΕ του έργου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ