Κύπρος: Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη της Δένειας [video]

Νέο σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Δένεια.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Χριστάκη Παναγιώτου, γεωργοκτηνοτρόφος βοσκούσε το κοπάδι του σε χωράφι της περιοχής όταν έξι Τούρκοι στρατιώτες, που βρίσκονταν σε παρακείμενο φυλάκιο, πλησίασαν τον γεωργοκτηνοτρόφο και του ζήτησαν να αποχωρήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κυπριακό μέσο «Φιλελεύθερος», ο ένας εξ αυτών όπλισε και άλλοι άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, με αποτέλεσμα ο βοσκός να αποχωρήσει.

ADVERTISEMENT
Πάντως, ο βοσκός κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο. Ο κοινοτάρχης Δένειας ανέφερε ακόμη πως ο γεωργοκτηνοτρόφος έχει άδεια για εργασίες στην περιοχή.

Διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου
Για το συμβάν ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών, η Εθνική Φρουρά και τα Ηνωμένα Έθνη.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διαβήματα σε ανώτατο επίπεδο, ενώ, όπως πληροφορούμαστε, θεωρεί σοβαρό το περιστατικό, ενώ είναι το δεύτερο που σημειώθηκε στην περιοχή μέσα σε λίγους μήνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (Ερευνητική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο), Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως η ειρηνευτική δύναμη ερευνά το επεισόδιο. «Πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα», ανέφερε, προσθέτοντας πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ειρηνευτική δύναμη.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οικονόμου: Δεν υπάρχει σκέψη για διακοπές ρεύματος στην Ελλάδα για εξοικονόμηση ενέργειας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο «τραπέζι» η επιβολή πλαφόν σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια στην ΕΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ