Μεσσήνη: Σύσκεψη και αυτοψία για τα προβλήματα στην συκοπαραγωγή από τις τελευταίες βροχοπτώσεις

Ευρεία σύσκεψη, με αφορμή τις ζημιές που σημειώθηκαν στη συκοπαραγωγή από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Μεσσήνης την Τετάρτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Τρίπολης, Γιάννης Ασούρας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Μεσσήνης, του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα στη συκοπαραγωγή, εξαιτίας επαναλαμβανόμενων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, του υψηλού ποσοστού υγρασίας σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες του προηγούμενου διαστήματος και της ανομβρίας που προηγήθηκε.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε καλλιέργειες σύκου στιςκοινότητες Μαγγανιακό, Αρχαία Μεσσήνη, Πετράλωνα, Τρίκορφο,Δραϊνα, Αριστομένη, Πλατανόβρυση και Δάρα, οι οποίες είχαν προχωρήσει σε αναγγελία ζημιάς, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η συκοπαραγωγή έχει πληγεί από τα τελευταία καιρικά φαινόμενα με ζημιές κατά θέσεις, ανάλογα με την ένταση των φαινομένων.

Η αυτοψία του κλιμακίου θα ολοκληρωθεί άμεσα ώστε να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι με την ολοκλήρωση των αυτοψιών και τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, τονίζοντας ότι οι όποιες ζημιές θα εξατομικευτούν κατόπιν αιτημάτων των παραγωγών.

Τέλος, για την καταβολή των αποζημιώσεων θα πρέπει άμεσα οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να καταθέσουν τα αιτήματά τους στους οικείους Δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Αναβολή δράσης του 3ου Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα σεισμική δόνηση στη Σάμο μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Εκτεθειμένος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: Υπέρ της απόφασης Γεωργαντά για το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας οι εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού λέει η ΠΕΜΕΤΕ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ),

Ένωση Μεσσηνίας: Αποκαλυπτική έκθεση ορκωτού λογιστή για τον …σωτήρα των αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας – Αμφιβολίες για τη συνέχιση της δραστηριότητας του Συνεταιρισμού

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση Μεσσηνίας εντοπίζει η Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή. Η