Συγκινητικές στιγμές στο Φανάρι: Πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη από τον δήμαρχο Καλαμάτας – Θερμές αναφορές του Βαρθολομαίου στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

/

Στην επίσκεψη του στην Καλαμάτα, το 2010, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, στο περιθώριο της υπογραφής της πράξεως Αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενος στην επίσκεψη στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μίλησε για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, με θέρμη.

«Ήταν μια επίσκεψη ευλογημένη, η οποία οφείλεται στην αδελφική αγάπη του αδελφού αγίου Μεσσηνίας, του άξιου Ποιμενάρχη σας, τον οποίο εδώ στο Πατριαρχείο τον περιβάλλουμε με περισσή αγάπη, τιμή και εμπιστοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Στο Φανάρι βρέθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Αφορμή για την αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη στην επίσκεψη του στην Καλαμάτα το 2010 στάθηκε η πρόσκληση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο Φανάρι.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Σημειώνει σε σχετική του ανάρτηση ο δήμαρχος Καλαμάτας:

Είχα την τιμή και τη χαρά να παραστώ στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την υπογραφή της πράξεως Αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή μας.

Εξέφρασα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τη χαρά όλων των Μεσσηνίων για την Αγιοκατάταξη του Πατέρα μας, απευθύνοντάς του, παράλληλα, πρόσκληση να τιμήσει και πάλι με την παρουσία του την Καλαμάτα.

Πρόσκληση, προκειμένου να επισκεφθεί την Καλαμάτα, απηύθυνε ο Θανάσης Βασιλόπουλος στον Οικουμενικό Πατριάρχη (video)

Διάβασε και αυτό: Από τη Μεσσηνία ο νέος Άγιος της Εκκλησίας – Η απόφαση του Πατριαρχείου

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: 30 νεκροί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας τον Αύγουστο – Πάνω από 200 οι εισαγωγές κατά τη διάρκεια του μήνα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κ. Καραμανλής: Απαραίτητες οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ