Στην αντεπίθεση Κοσμόπουλος – Τζαμουράνης για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας: Τι απαντούν σε όσα τους καταλόγισε ο δήμαρχος Καλαμάτας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

/

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι παρατάξεις του Βασίλη Κοσμόπουλου και του Βασίλη Τζαμουράνη, καθώς σήκωσαν το γάντι και απάντησαν στα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, σχετικά με το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση της παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά», της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Κοσμόπουλος, σημειώνεται:

Ο δήμαρχος στο τελευταίο ΔΣ, μας θύμισε την γνωστή παροιμία «γάτος … και γάτος σκούζει».

Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς (πολιτικάντικα παιχνίδια, αδιαφορία για την προστασία της πόλης κλπ).

Είναι επιεικώς απαράδεκτη η προσπάθεια του να ξεφύγει από την δύσκολη θέση, που από τις παραλείψεις του έχει βρεθεί, καταφεύγοντας σε ένα λόγο διχαστικό.

Η αλήθεια είναι μια και το ξέρει και ο ίδιος. Οι αντιπολιτεύσεις διέσωσαν την δυνατότητα της πόλης να αποφασίζει για τα του οίκου της. Δυνατότητα που ο ίδιος απεμπόλησε, προπαγανδίζοντας το μοτό «ή την μελέτη Μορέα ή τίποτα», που παρέδιδε την πόλη στις διαθέσεις της εταιρείας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Απάντηση σε όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας δίνει με ανακοίνωσή του και ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του κ. Τζαμουράνη σημειώνεται:

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Καλαμάτας ο κ. Δήμαρχος  εντελώς απρόκλητα και  προσχεδιασμένα ,  διαβάζοντας ένα μακροσκελές και καλά προετοιμασμένο κείμενο, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κατηγορώντας  μας   ότι καταψηφίζοντας την πρόταση ΜΟΡΕΑ για τα’ αντιπλημμυρικά, δεν ενδιαφερόμαστε για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης! Φαντάζομαι ότι τα ίδια  πιστεύει και για τα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου Πελ/σου που δεν  γνωμοδότησαν θετικά επί του ιδίου θέματος και για όσους δημόσια αλλά και ιδιωτικά δεν εκφράζουν άλλες απόψεις.

Επίσης μας καταλόγισε ότι δεν έχουμε προτάσεις και μόνο αυτός και η δημοτική αρχή  κατέθεσαν βελτιωτικές προτάσεις και άλλα παρόμοια ,που για όσους  παρακολουθούν έστω και στοιχειωδώς τα πράγματα είναι ,δεν έχουν καμία υπόσταση και αποτελούν  κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρεί ο Δήμαρχος σε βάρος της αντιπολίτευσης με δόλιο και σκόπιμο τρόπο.

Κατηγορεί την αντιπολίτευση για έλλειψη προτάσεων όταν εδώ και ένα χρόνο δημοσίως έχομε εκφράσει την διαφωνία μας με την πρόταση του ΜΟΡΕΑ καταθέτοντας εναλλακτική πρόταση  με έντονα περιβαλλοντικά  χαρακτηριστικά που πέραν της αντιπλημμυρικής αξίας  της   προβλέπει την αξιοποίηση των νερών του Ταϋγέτου  για εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα, για φθηνή άρδευση των  κοινόχρηστων χώρων της πόλης, για πυρόσβεση ακόμη και για παραγωγή ενέργειας.

Αντίθετα ο Δήμαρχος και όσοι τον στηρίζουν , υιοθέτησαν  άκριτα και χωρίς περίσκεψη την λύση του ΜΟΡΕΑ προσθέτοντας ορισμένες- και καλά -απαιτήσεις που ούτε αποδεκτές από τον ΜΟΡΕΑ έγιναν ,ούτε το βασικό σχέδιο αλλάζουν.

Αντί λοιπόν ο κ. Δήμαρχος να επιτίθεται άδικα  στην αντιπολίτευση του Δήμου και έμμεσα σε όσους δεν συντάχθηκαν με τις επιδιώξεις του ,καλό θα ήταν να πάρει σαφή θέση στα βασικά ερωτήματα που έχουν τεθεί και  απασχολούν τους  συνδημότες μας και ιδιαίτερα αυτούς που ζουν  και δραστηριοποιούνται κατά μήκος του Νέδοντα.

1.Συμφωνεί με το «ξεθεμελίωμα» του Νέδοντα από την πλατεία 23ης Μαρτίου μέχρι την οδό  Κιλκίς;

2. Μπορεί να εγγυηθεί ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα  ξανασκεπασθεί το ποτάμι;

Θα ξανακατασκευασθεί το  πρώην Δημοτικό αναψυκτήριο και οι υπόλοιπες ανωδομές;

Πότε θα γίνουν όλα αυτά και με τίνος χρήματα;

3.Συμφωνεί με την διεύρυνση του Νέδοντα από την γέφυρα Μακεδονίας και κάτω μέχρι την θάλασσα  που θα έχει ως συνέπεια την  καταστροφή της ζώνης της παρόχθιας  βλάστησης με  οριστική  εξάλειψη 170 τουλάχιστον μεγάλων δέντρων που θα αλλάξει  επιζήμια  και  στο διηνεκές την φυσιογνωμία της πόλης σ’αυτή την περιοχή;

Η διεύρυνση που αναφέρει  η μελέτη ΜΟΡΕΑ είναι της τάξεως των 9,00 μέτρων όταν η ζώνη έχει πλάτος της τάξεως των 5,00 μέτρων. Τι θα γίνει στην περίπτωση που τελικά χρειασθούν  και τα 9,0 μέτρα? Θα μειωθεί ανάλογα το πλάτος της οδού Αρτέμιδος(δηλ. οι 2 λωρίδες θα γίνουν μία);

4.Και το κυριώτερο.

Συμφωνεί να φεύγουν  όλα τα νερά του Νέδοντα  και να καταλήγουν στην θάλασσα , όπως προβλέπει η μελέτη της οποίας υπεραμύνεται ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ  ή είναι από κάθε άποψη προτιμότερο  να  γίνεται διαχείρισή τους πριν φθάσουν στην πόλη , δηλαδή στην κοιλάδα του Νέδοντα, αξιοποιώντας τις υποδομές που υπάρχουν και έχουν εγκαταληφθεί  και φτιάχνοντας και νέα έργα (φράγματα, ταμιευτήρες νερού , λεκάνες συγκράτησης κλπ), όπως πρότεινε η αντιπολίτευση που δεν είχε προτάσεις;

Ο κ. Δήμαρχος  λοιπόν, για να υπερασπισθεί με ουσιαστικό τρόπο το συμφέρον της πόλης και του Δήμου, όφειλε αυτός από μόνος του  να έχει αναθέσει μελέτη για την αναζήτηση  και αξιολόγηση  και άλλων προτάσεων  που του προτείναμε  και όχι να υιοθετεί αναφανδόν  μόνο τις προτάσεις  του ΜΟΡΕΑ που σημειωτέον θα κατασκευάσει και τα έργα!  Δυστυχώς δεν το έκανε!

Γι’ αυτό αναλαμβάνει αυτός μόνος του την ευθύνη για την έκβαση του έργου στο μέλλον! Οι δε συστηματικές προσπάθειες που κάνει να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους ,δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο και μάλλον πολιτική αδυναμία υποδηλώνουν!

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Unesco: 244 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επέτειος με …άρωμα εκλογών: Ανάρτηση του δημάρχου Καλαμάτας για τη συμπλήρωση 3 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του με το βλέμμα στραμμένο στην ερχόμενη αναμέτρηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,