Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες: Συναίνεση για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας ζητάει ο Μανώλης Μάκαρης

/

Ανακοίνωση, σχετικά με το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας, εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Η παράταξή μας από το 2014 είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου και είχαμε επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την κατασκευή της νέου αυτοκινητοδρόμου χωρίς την απαραίτητη αντιπλημμυρική προστασία. Δυστυχώς οι πλημμύρες του 2016 έδειξαν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η Καλαμάτα ήταν (και εξακολουθεί να είναι) ανυπεράσπιστη όσον αφορά στα πλημμυρικά φαινόμενα και ότι θα έπρεπε τα αντιπλημμυρικά έργα να είχαν ήδη γίνει το αργότερο μαζί με την κατασκευή της νέας εθνικής και της περιμετρικής οδού.

 Τέσσερα χρόνια μετά τις πλημμύρες της 7/9/2016 παρουσιάστηκε το αντιπλημμυρικό σχέδιο από την εταιρεία «Μορέας» και την δημοτική αρχή Καλαμάτας ως η «μοναδική λύση» χωρίς να εξεταστεί καμία άλλη εναλλακτική λύση. Η πρόταση του Μορέα καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενώ καταψηφίστηκε ομόφωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

 Η δημοτική αρχή Καλαμάτας αποδεικνύεται δυστυχώς κατώτερη των περιστάσεων στα μεγάλα θέματα της Καλαμάτας. Κάτι τέτοιο διαφάνηκε ξεκάθαρα και από τον τρόπο που διαχειρίστηκε και συνεχίζει να διαχειρίζεται το κρίσιμο θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας.

 Συγκεκριμένα:

1. Η δημοτική αρχή δεν εξέτασε ως όφειλε οποιαδήποτε άλλη λύση εκτός από την προτεινόμενη λύση από την εταιρεία «Μορέας».

 2. Η αντιπολίτευση με ώριμο τρόπο παρουσίασε τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις τις οποίες δεν κατάφερε να αντικρούσει η δημοτική αρχή και η εταιρεία «Μορέας».

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία εξεύρεσης λύσης που θα περιλαμβάνει την εξαντλητική μελέτη όλων των προτάσεων έτσι ώστε να επιλεγεί η βέλτιστη για το συμφέρον των πολιτών. Δυστυχώς η δημοτική αρχή συνεχίζει την άκαμπτη στάση της ακόμα και μετά την καταψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Συνεχίζει μάλιστα την επίθεση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Θα πρέπει να κατανοήσει ότι η συναίνεση είναι ο καλύτερος οδηγός για την αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων της Καλαμάτας. Και η συναίνεση είναι μια πράξη ευθύνης.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Eurobasket: Ισραήλ και Αβντίγια χαμογέλασαν τελευταίοι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολύωρες καταθέσεις δυο ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον