Μίλτος Χρυσομάλλης: «Η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας δεν είναι πεδίο ιδεολογικής γυμναστικής»

/

«Για τη ΝΔ τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν είναι πεδίο ιδεολογικής γυμναστικής ή φαντασιώσεων κρατικοποιήσεων. Είναι ένα απολύτως απαραίτητο γρανάζι στην εθνική οικονομία και την άμυνα με ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες, το οποίο δυστυχώς υπολειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θέλουμε να το βάλουμε μπρος, κλείνοντας τον κύκλο εργασιακής ομηρίας εκατοντάδων οικογενειών και των καθυστερήσεων στην παράδοση κρίσιμων μονάδων επιφανείας για το Πολεμικό Ναυτικό μας» τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Όπως ανέφερε ο Μεσσήνιος βουλευτής το σχέδιο  εξυγίανσης διαθέτει ένα δοκιμασμένο επενδυτή, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την κρατική αμερικανική αναπτυξιακή τράπεζα -ένα πραγματικό επίτευγμα που οφείλεται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης- ένα επιχειρηματικό σχέδιο που εγγυάται τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, τα οφειλόμενα απέναντι στο Πολεμικό Ναυτικό, στον ΕΦΚΑ και το Δημόσιο και παράλληλα εξασφαλίζει βιώσιμο κατασκευαστικό και επισκευαστικό έργο για τα Ναυπηγεία, χωρίς την υποχρεωτική εμπλοκή του Ελληνικού Δημοσίου, αλλάαντίθετα με τη συμμετοχή του ιταλικού ναυπηγικού κολοσσού της Fincantieri. «Όλο αυτό το σχέδιο έχει τεθεί εις γνώση των εργαζομένων των Ναυπηγείων, έχει αξιολογηθεί και έχει γίνει ανεπιφύλακτα δεκτό από όλους στη γενική τους συνέλευση, μεποσοστό αποδοχής που ξεπερνάει το 99%. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα!».

«Στις ξεκάθαρες αυτές προθέσεις μας οφείλω να ομολογήσω πως διέκρινα μια επιφυλακτική αντιμετώπιση από την Αντιπολίτευση, μια προσπάθεια κριτικής άνευ αντικρίσματος.  Μάλλον θα έλεγα ότι είναι ένα κόμπλεξ επειδή φέρνουμε εμείς τη λύση, μια λύση που την είχατε ξεκινήσει όμως και εσείς και από κόμπλεξ δεν θέλετε να τη στηρίξετε. Απέναντι σε ένα σχέδιο που έχει γίνει ανεπιφύλακτα δεκτό από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ακούστηκαν επιχειρήματα που ζητούσαν να εξεταστεί από τη Βουλή το επιχειρηματικό σχέδιο και η ίδια η συμφωνία εξυγίανσης. Ήταν επιχειρήματα που απαιτούσαν διαβεβαιώσεις ότι ο επενδυτής θα προχωρήσει στη διατήρηση των θέσεων των εργαζομένων και την αύξησή τους, επιχειρήματα που απαιτούσαν να προσκομιστεί διαβεβαίωση πως είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου και διάφορα άλλα αντίστοιχα. Προφανώς, ή δεν έχετε καταλάβει τι συζητούμε σήμερα ή η έννοια των αντιρρήσεών σας προέρχεται από την ανάγκη να κάνετε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση! Ξεκάθαρα! Δυστυχώς όμως για εσάς, πρόκειται για ένα πεδίο που επιδρά στις ζωές εξακοσίων οικογενειών, στο αναπτυξιακό μέλλον της Δυτικής Αττικής και της χώρας μας και στις ανάγκες της προστασίας της εθνικής μας κυριαρχίας. Πάνω σε αυτό κάνετε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!».

Στόχοςτης Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκηείναι η βιώσιμη επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας με κατασκευαστικό και επισκευαστικό έργο που δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το Δημόσιο, αλλά αντίθετα θα αντλεί έργο από τις αυξανόμενες ανάγκες της εμπορικής ναυτιλίας, και η επαναφορά της χαμένης αξιοπιστίας τους στους χρόνους παράδοσης πολεμικών πλοίων στο Πολεμικό μας Ναυτικό.

«Εμείς ως φιλελεύθερη παράταξη απέχουμε από τη λογική της τυραννίας της πλειοψηφίας, όπως τη διατύπωσε ο Τοκβίλ τον 19ο αιώνα και η οποία συνιστά απειλή για τη λειτουργία της δημοκρατίας, μια απειλή που τη ζήσαμε το διάστημα 2015 – 2019. Αντίθετα, πολλές φορές σας έχουμε καλέσει να στηρίξετε ρυθμίσεις που ενισχύουν την κοινωνία, την οικονομία και την εθνική κυριαρχία, πέρα από ιδεοληπτικές κρίσεις και αντιπολιτευτικές παρωπίδες. Πολλές φορές έχουμε λάβει και υπόψη τις παρατηρήσεις σας όταν ήταν σωστές. Ελπίζω μια τέτοια μέρα να είναι και η σημερινή και να στηρίξετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αλλιώς έτσι κι αλλιώς η Κυβέρνηση της ΝΔ θα αναλάβει για ακόμα μια φορά το βάρος της λύσης ενός χρονίζοντος προβλήματος, προς όφελος της κοινωνίας, της εθνικής άμυνας και της χώρας και όλοι μας θα κριθούμε από τους συμπολίτες μας!», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τατούλης: «Τρία χρόνια Νίκα, τρία χαμένα χρόνια για την Πελοπόννησο, τρία χρόνια κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας θα υποδεχθεί το Σάββατο η Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.