Έγκλημα και τιμωρία για το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας: Ένωση Μεσσηνίας – Γ. Λαμπρόπουλος και Π. Μαντάς οι υπαίτιοι της ήττας

Τα …σπασμένα των καταστροφικών επιλογών της Ένωσης Μεσσηνίας και των δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου και Περικλή Μαντά, καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες του Νομού, καθώς οι χειρισμοί που έκαναν στο ζήτημα του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας οδήγησαν σε νέα απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία επανέρχεται η απόφαση Αποστόλου, αλλά αυτή τη φορά πλήρως τεκμηριωμένη, προκειμένου να μην μπορεί να «πέσει» στα δικαστήρια.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνεται:

Μετά την έκδοση της με αριθμό 1149/2022 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (σχετικά με τις ελιές Καλαμών), που ακύρωσε την με αριθμό 331/20735/7.2.2018 απόφαση του ΥπΑΑΤ (Β΄ 648), ως μη νομίμως αιτιολογημένη λόγω έλλειψης της ουσιαστικής τεχνικής κρίσης των αρμοδίων οργάνων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς προέβη, ύστερα από τη θετική εισήγηση της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΤΕΠΥ), σε εκ νέου έκδοσή της (ΦΕΚ Β/4641/2-9-2022).

Ειδικότερα, μετά από αίτημα του διατηρητή της φυτικής ποικιλίας ελαίας με την ονομασία “KALAMON”, δηλαδή του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, η ανωτέρω Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού στις 9/8/2022 κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε για την εκ νέου καταχώρηση της ονομασίας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON», λόγω συνδρομής των προϋποθέσεων της παρ.1 του άρθρου 42 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1151/2012,δεδομένου ότι η προηγούμενη ακυρωθείσα απόφαση είχε εκδοθεί χωρίς την προβλεπόμενη από το άρθρο 6 του ν. 1564/1985 γνωμοδότηση της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής Πολλαπλασιαστικού Υλικού.

Πολιτική επιλογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η στήριξη των ΠΟΠ/ΠΓΕ και όλων των εμβληματικών προϊόντων της χώρας μας.  Προβάλλουν την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές και συμβάλλουν καθοριστικά στο στόχο μας να ταυτιστούν τα ελληνικά προϊόντα με την ποιότητα, την υψηλή διατροφική αξία και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η Ένωση Μεσσηνίας

Υπενθυμίζεται ότι ο φορέας που άνοιξε το ζήτημα της κατάργησης της απόφασης Αποστόλου και επέμεινε στην προσφυγή στο ΣτΕ, προκειμένου δήθεν να επιτύχει την κατάργησή της, είναι η Ένωση Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι υπαρξιακές ανάγκες υπαλλήλων της, οι οποίοι προσπαθούν με όχημα τον πολύπαθο Συνεταιρισμό να κάνουν πολιτική καριέρα, οδήγησαν την υπόθεση στο ΣτΕ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια νέα απόφαση, αλλά πιο ισχυρή από την προηγούμενη.

Ουσιαστικά, προκειμένου οι φιλόδοξοι υπάλληλοι της Ένωσης να βρεθούν στο επίκεντρο, προκειμένου να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, σε συνεργασία με τους επικοινωνιακούς βραχίονες που διαθέτουν, έστησαν μια φαιδρή παράσταση, η οποία όμως τελικά είχε οδυνηρά αποτελέσματα για τη Μεσσηνία και τους αγρότες της.

Πρωταγωνιστής από την πλευρά της Ένωσης Μεσσηνίας ήταν ο υπάλληλος κ. Πάζιος, ο οποίος ουσιαστικά επιχείρησε να στήσει το επικοινωνιακό και πολιτικό του προφίλ στις πλάτες των αγροτών του Νομού.

Λαμπρόπουλος και Μαντάς

Μεγαλύτερες ευθύνες και από αυτές της Ένωσης Μεσσηνίας βαραίνουν τους δύο εκ των τεσσάρων βουλευτών Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά όχι μόνο, συντάχθηκαν και στήριξαν τις καταστροφικές επιλογές της Ένωσης Μεσσηνίας.

Οι δύο βουλευτές, οι οποίοι όφειλαν να γνωρίζουν τις επιπτώσεις των επιλογών τους, όχι μόνο στήριξαν την Ένωση Μεσσηνίας, αλλά πλειοδότησαν και τελικά καταγράφονται στην ιστορία ως οι βουλευτές που οδήγησαν τον αγροτικό κόσμο του Νομού σε μια μεγάλη ήττα.

Η δικαίωση του messiniapress

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ, την στιγμή που οι πιο πάνω πανηγύριζαν και εμφανίζονταν ως «προστάτες» των αγροτών, το messiniapress ήταν το μοναδικό ΜΜΕ της Μεσσηνίας που προέβλεψε τις καταστροφικές επιπτώσεις των επιλογών τους.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό ρεπορτάζ (24/6/2022), το messiniapress αναφέρθηκε στον κίνδυνο η απόφαση του ΣτΕ τελικά να οδηγήσει σε μια νέα, αλλά πιο ισχυρή απόφαση, που θα εντάσσεται στο πλαίσιο που είχε θέσει η ρύθμιση Αποστόλου και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παπανδρέου: Η 3η Σεπτέμβρη, εκφράζει την αυθεντική έννοια της πολιτικής, που μετουσιώνει τα οράματα του λαού σε πραγματικότητα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ανάσα» στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: Σημαντική μείωση των ασθενών με κορονοϊό – Καμία νέα εισαγωγή το τελευταίο 24ωρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ